Un drum comunal din Ostra, construit în urmă cu cinci ani cu fonduri europene, avariat de ploile din noaptea trecută. Primarul Ioan Oros vrea fonduri pentru redimensionarea unui podeț care nu poate prelua tot debitul când sunt ploi abundente: Dacă nu redimensionăm podețul vom avea probleme permanent


Intră acum și în grupul de

Drumul comunal DC 96 Tărnicioara din Ostra,  construit cu fonduri europene în anul 2014, a fost avariat în urma ploilor abundente din noaptea de luni spre marți după ce a mai fost reparat și după codul roșu din 17 iunie.

Primarul comunei Ostra, Ioan Oros, a declarat pentru News Bucovina că a plouat torențial de la ora 2:00 la ora 6:00 și că din cauza unui podeț subdimensionat care nu poate prelua tot debitul, dar și din cauza scurgerilor de pe versanții din pădure care aduc cioate, lemne, a fost afectat puternic drumul comunal Tărnicioara.

Primarul a spus că a întocmit un raport operativ și că așteaptă comisia mixtă dispusă de Prefectura Suceava pentru evaluarea pagubelor.

„Drumul este rupt în amonte și în aval de pod, acostamentul a fost spălat pe o lungime de peste 100 de metri, calea de rulare este ruptă în amonte și în aval. Problema este că trebuie luată o măsură cu podețul respectiv pentru că dacă nu se reface la alte dimensiuni drumul se va rupe de fiecare dată când vin viituri”, a spus Oros.

El a menționat că a intervenit în zonă după codul roșu din 17 iunie, iar noaptea trecută a fost din nou rupt în două locuri.

Primarul Ioan Oros a explicat că va trebui ca un expert să stabilească noile dimensiuni pentru acest podeț și că estimează că pentru refacerea drumului și redimensionarea podețului costurile se ridică la 700-800.000 de lei, bani pe care comuna nu-i are și că aceștia pot fi alocați din fonduri guvernamentale.

„Dacă nu redimensionăm podețul vom avea probleme permanent”, a mai spus Oros. (T.B.)


Intră acum și în grupul de