Ce doare mai tare? Că unii tineri vandalizează statuia lui Ștefan cel Mare sau că alți tineri îngenunchează și depun flori?


Intră acum și în grupul de

Voievodul Ștefan cel Mare rămâne unul dintre simbolurile puternice ale Sucevei și ale Moldovei iar de numele și renumele său se leagă foarte multe.

 Tocmai din acest motiv statuia ecvestră a domnitorului moldovean, aflată în centrul orașului, în apropierea Cetății de Scaun a Moldovei este și ea un simbol și face parte dintr-un ansamblu unic.

Ceea ce s-a întamplat pe data de 15 iunie, când un grup de tineri, rockeri suceveni, au vandalizat în miez de noapte statuia, a fost de natură a șoca si scandaliza pe foarte multă lume.

Filmul evenimentelor de atunci îl puteți vedea mai jos.

Au fost foarte multe comentarii care cereau o pedeapsă exemplară pentru acei tineri, în câteva cazuri chiar disproporționată față de fapta în sine.

În contra exemplu, marți, 2 iulie, în același loc și la aceeași statuie au fost depuse coroane de flori de oficialitățile județului și ale orașului, iar tineri militari au depus câte o floare și au îngenuncheat în fața Domnitorului.

Imagini puteți vedea mai jos (de la minutul 18:00).

Ce s-a întâmplat pe 15 iunie, din punctul meu de vedere nu definește comunitatea de rockeri din Suceava. Însă era de așteptat, și prin prisma ultimelor solicitări de anulare a Festivalului Rock Castle organizat în șanțul Cetății de Scaun în luna august, să existe o poziție a rockerilor suceveni referitor la ce s-a întâmplat în acea noapte. O floare la statuia lui Ștefan ați văzut ce mult face!

Dar mingea încă e în terenul rockerilor suceveni și poate fi jucată de aceștia. Sunt curios cum o vor face!

MIHAI CHIRA  


Intră acum și în grupul de