La Siret se vor amenaja un poligon de antrenament pentru situații de urgență și o platformă de aterizare pentru elicoptere prin proiectul transfrontalier BRIDGE finanțat de UE


Intră acum și în grupul de

În data de 27 iunie, la București a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului de infrastructură mare „BRIDGE”, un proiect transfrontalier între România și Ucraina.

Foto: smurd.ro

Parteneriatul este format din șase instituții din cele două state, printre care și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava.

Proiectul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Ucraina, având următoarele rezultatele principale:

  • un set comun de proceduri pentru situațiile de urgență din zona transfrontalieră;
  • un poligon de antrenament în Siret;
  • platformă de aterizare la Siret;
  • personal antrenat să intervină în comun în situații de urgență;
  • un dispecerat reabilitat in regiunea Ivano-Frankivsk;
  • un centru de comandă modernizat in regiunea Cernăuți;
  • un plan de cooperare și două exerciții de cooperare;
  • echipamente de intervenție;
  • creșterea capacității de intervenție comună.

În total, parteneriatul este format din șase instituții din România și Ucraina, printre care și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava.

Beneficiarul lider este Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România. Pe lângă ISU Suceava, din lista partenerilor români fac parte și Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, dar și Inspectoratul General al Jandarmeriei.

Din partea ucraineană, partenerii vor fi Departamentul de Stat pentru Situații de Urgență al oblastului Cernăuți și Departamentul de Stat pentru Situații de Urgență al regiunii Ivano Frankivsk.

Scopul proiectului e să îmbunătățească nivelul de siguranță și securitate a populației în zona transfrontalieră română-ucraineană prin intensificarea acțiunilor comune de instruire și cooperare în domeniul gestionării situațiilor de urgență.

Durata proiectului este de 36 de luni, cu un buget total de aproximativ 7.500.000 Euro, din care finanțare nerambursabilă aproximativ 6.800.000 Euro. Proiect este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).


Intră acum și în grupul de