Cum a ajuns Gheorghe Flutur să-i crească lui George Simion vizibilitatea la lansarea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a avut o săptămână dificilă după ce AUR și George Simion au organizat două proteste în care i-au cerut demisia.

Ultima dată când Gheorghe Flutur a fost contestat în stradă a fost în urmă cu 12 ani, în mai 2012, când liderii PSD și PNL de la acea vreme, Victor Ponta și Crin Antonescu, au participat la un miting cu circa 10.000 de persoane organizat în cartierul Burdujeni și au criticat dur pe Gheorghe Flutur și Ion Lungu care erau în PDL.

„Îi cer lui George Flutur să își asume cinstit răspunderea pentru ce au trăit românii în ultimii 4 ani. Așa e cinstit și creștinește. A fost stâlp al PDL. Dacă îl veți ierta, îl veți vota, dar noi nu o să înghițim minciuna despre gospodarul Flutur sau gospodarul Lungu. Lumea nu a început și nu se termină nici cu Flutur, nici cu Lungu și nici cu Băsescu”, spunea atunci liderul PNL, Crin Antonescu, vremuri în care discursul politic nu ajunsese atât de jos ca în această perioadă.

După 12 ani, Gheorghe Flutur se confruntă cu proteste organizate de George Simion și AUR, dar acum se folosesc cuvinte mult mai grele, iar mesajele sunt mai mult de genul celor folosite de unele galerii pe stadion.

Gestul lui George Simion de a merge de Ziua Principatelor Unite pe treptele sediului provizoriu al Consiliului Județean Suceava de unde a cerut demisia lui Flutur l-a deranjat extrem de mult pe președintele PNL Suceava care, sub acest imperiu, a intervenit la o televiziune națională de știri și a avut o ceartă în direct cu liderul AUR.

Ulterior, Flutur a făcut o declarație de pe treptele sediului CJ Suceava în care a anunțat că va ieși în centrul Sucevei la ora la care AUR programase o manifestare de protest la adresa sa, dar apoi a transmis că îl așteaptă pe George Simion la o întâlnire într-un birou al Casei de Cultură pentru a discuta civilizat despre problemele pe care le are județul Suceava și care sunt soluțiile lui Simion, fiind convins că acesta nu va agrea un asemenea format.

În replică, George Simion a pregătit mai multe scaune pe esplanada din centrul Sucevei unde a spus că îl așteaptă pe Gheorghe Flutur să discute de față cu sucevenii, știind și el că Gheorghe Flutur nu poate să intre în acest joc.

După ce l-a așteptat pe Simion în Casa Culturii fără ca acesta să apară, Gheorghe Flutur i-a transmis acestuia că îl așteaptă să candideze la președinția Consiliului Județean Suceava și că cel care pierde alegerile dintre ei doi să plece din politică.

George Simion a răspuns după această provocare că primele alegeri sunt cele europarlamentare și că AUR va obține în județul Suceava un scor mai bun decât PNL.

De fapt, George Simion a lansat cu mitingul de la Suceava campania AUR pentru europarlamentare, iar faptul că Gheorghe Flutur a intrat în dialog cu el și l-a provocat la o bătălie politică nu a făcut decât să crească vizibilitatea evenimentului organizat de AUR.

Simion a arătat că mii de oameni au ieșit în stradă împotriva lui Gheorghe Flutur, în județul „ultimului baron local”, ceea ce îl face să creadă că se poate ca în fiecare județ să se producă schimbarea. „Este timpul să-i învățăm pe acești baroni locali o lecție. Este timpul să-i dăm jos. Anul 2024 este anul eliberării țării”, a spus Simion, lansând astfel campania electorală pentru europarlamentare.

Întreaga acțiune a adus în prim plan reprezentanții a două partide, PNL și AUR, care se luptă pentru a câștiga voturile sucevenilor la următoarele alegeri. Vom vedea dacă după aceste acțiuni Gheorghe Flutur se va lupta în continuare cu AUR și Simion sau va ajunge să lupte cu Diana Șoșoacă și SOS.

Până acum Gheorghe Flutur a luat „pe persoană fizică” lupta cu AUR și George Simion, prim-vicepreședinții lui, Ion Lungu și Ioan Bălan, preferând doar să apară lângă liderul lor, dar fără să transmită mesaje.

Gheorghe Flutur chiar a fost pus într-o situație dificilă atunci când un sucevean l-a întrebat dacă Ion Lungu mai are nepoți pe care să-i numească în funcții în Primăria Suceava.

Din tribune, PSD a urmărit „cu atenție și preocupare” desfășurarea de forțe, iar prin deputatul Gheorghe Șoldan a criticat „circul” de care sucevenii au avut parte și în special pe Gheorghe Flutur.

„Județul Suceava nu are nevoie de proteste organizate de partide politice, de scandaluri între politicieni, dar nici de hore ori bătute pe toloacă.  Are nevoie de soluții, de strategii de dezvoltare, de atragere a investitorilor, de infrastructură, de locuri de muncă bine plătite. Nu s-ar fi ajuns aici dacă Gheorghe Flutur nu ar fi vrut încă o “horă” cu strigături în centrul Sucevei”, a spus Șoldan.

În joc nu au intrat reprezentanții Dreptei Unite care încă își consolidează alianța.


Intră acum și în grupul de