Balan: Cat PDL a avut majoritatea in CL Suceava, populatia nu a fost lasata fara apa cald si caldura


Intră acum și în grupul de

ioan balan 2Conferinta de presa

Ioan Balan, deputat PDL de Suceava:

„Situatia ne obliga sa incepem conferinta de presa cu Termica. Suceava, oras ce se vrea european, fara apa si caldura la 10 grade celsius. I-am vazut pe cei de la Primarie, pe primar si cei responsabili cu caldura cum dau vina unii pe altii pentru situatia creata. Ne vorbesc de blocaje. De fapt, problema e tratata politicianist pentru ca inca din campania din 2012, actorii politici au avut abordari diferite pe Termica.

Plecand de la Ion Lungu, care se arata binevoitor fata de cei pe care acum ii blameaza. Se vorbea de management defectuos la Termica si eventuale furturi. Si uite asa s-a ajuns ca Termica sa intre in incapacitate de plata si factura la cetateni sa nu mai fie credibila pentru ca politicianismul a dus la decredibilizarea costurilor din factura. In campanie, s-a aratat ca nu e nici o diferenta in a fi bun platnic sau nu. Nu se face acum nici un fel de diferenta.

Am fost preocupati sa vedem ce ii determina pe cei care nu platesc sa faca asta si unul din principalele motive este scumpirea in lant, multitudinea de taxe si impozite ce trebuie platite. Toate au culminat cu taxa pe carburant care ii afecteaza pe toti romanii. Am vazut ca USL, adica PSD si PNL spun ca ei cam si-au facut treaba si lucrurile vin de demult, uitand sa vada ca in CL sunt consilieri de la ei care sunt extrem de apropiati de Termica.

Cand PDL a dorit sa se faca lumina in bloc, consilierii USL au respins cererea de infiintare a unei comisii de ancheta la Termica. Pe Termica planeaza suficiente suspiciuni de culoare politica si azi. PDL nu poate fi acuzat ca nu a fost de acord si nu a fost activ la dezbateri. Capacul pe Termica l-a pus USL cand nu a fost de acord cu comisia. Vad ca USL ar vrea sa se spuna ca la Suceava doar PSD e responsabil, dar va spun ca toti consilierii sunt vinovati.

Daca azi cetatenii si-ar plati facturile, tot nu ar ajunge banii din cauza incalcirii care s-a facut cu Termica si cu noua centrala. Acum cateva luni ni se spunea ca nu sunt probleme si lucrurile sunt in ordine si azi vedem ca in Ajun de Pasti, sucevenii nu au apa calda si caldura. Cat timp PDL a avut majoritate in CL, lucrul asta nu s-a intamplat niciodata. Dar absolut niciodata.

La Suceava nu putem vorbi de PNL.  Cum poti fi in opozitie, dar cu reprezentanti in majoritatea institutiilor din judet. Sunt oameni care sunt cam varfurile din organizatia PNL. Ei acuza acum in conferinte de presa, cu manie proletara, Guvernul pe care il reprezinta. Vedem cum romanii platesc luxul baronilor PSD. Mazare, in afara de mascariei lui, mai face si locuinte sociale. Dar nu degeaba. Oare din banii cui? PSD-ul de azi ne arata ca e mai rau decat cel al lui Iliescu.

Ce nu a reusit Nastase, reuseste micul Titulescu. Daca ieri se mai discuta de prin parcari, azi se discuta direct din biroul premierului. Se impart functiile publice ca sa fie scapat de mana lunga a justitiei. Unde e promisiunea PSD ca de a doua zi vor schimba toate masurile luate de Boc? Azi nu numai ca nu a schimbat nimic, ba au parsivenia de a reduce veniturile prin taxe si impozite noi. Ce poti spune despre PSD care venea ca o mireasa pe un cal alb?

De dimineata pana seara, ministrii de acum isi asteapta mandatul de 30 de zile sau condamnarea definitiva. Pe baronii PSD ii intereseaza ca zona lor sa ramana saraca ca sa aiba voturi multe si control politic.

Cerem desfiintarea Comisiei de revizuire a constitutiei prin refuzul de a pune in practica recomandarile Comisiei de la Venetia. Revizuirea trebuie realizata de la 0 pe baza unui pact national la care sa participe mediul academic si societatea civila. Textul revizuit a fost puternic amendat de CCR, practic desfiintat. 111 prevederi, adica 87 % din ce a lucrat comisia condusa de Antonescu, sunt desfiintate.”


Intră acum și în grupul de