NewsBucovina a anticipat corect: Victor Ponta si-a anuntat candidatura la Presedintia Romaniei

Liderul PSD, Victor Ponta, a explicat, sâmbătă, viziunea sa cu privire la profilul unui ”adevărat preşedinte al României”, afirmând că dacă colegii săi din alianţa electorală PSD-UNPR-PC vor considera că se potriveşte, atunci va candida la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

El a subliniat va fi candidatul USD la alegerile prezidențiale, dacă toate partidele îi vor cere acest lucru. Anunțul lui Ponta a fost primit cu urale de toți ce prezenți în sala de la Romexpo.

 

”Dacă-mi veți cere, sigur, voi fi candidatul vostru”, a spus Ponta.

 victor ponta

În 2004, în 2009 am luptat cu toate puterile mele ca Traian Băsescu să nu ajungă preşedintele României, pentru că eu cred că un preşedinte adevărat este unul care uneşte şi nu dezbină, este unul care ne face cinste şi nu ne face de ruşine, care îşi iubeşte compatrioţii şi manifestă solidaritate faţă de pensionari, de militari, de jandarmi, de profesori, de medici, de toţi cei care muncesc în această ţară. Un adevărat preşedinte este cel care promovează dialogul în special cu cei care nu sunt de acord cu el. Un preşedinte îşi iubeşte şi îşi respectă propria familie, dar respectă şi familia oricărui alt om. Cred în această valoare. (…) Eu cred că România are nevoie de un preşedinte care crede şi se teme de Dumnezeu, care poate să spună ‘Am greşit’, ‘Îmi cer iertare’. (…) Eu cred că împreună cu dvs. vom găsi acel preşedinte şi îl vom sprijini pentru a face toate aceste lucruri pe care românii le aşteaptă. Voi fi, ca şi în 2004 şi în 2009, în prima linie a acestei bătălii. De data asta cred că voi câştiga, vom câştiga. Dacă veţi considera că eu trebuie să fiu, bineînţeles că voi fi acel candidat’, a precizat Ponta.

NewsBucovina anunţa în exclusivitate, în 7 aprilie, că strategia PSD pentru alegerile europarlamentare va include şi anunţul pe care Victor Ponta îl va face înaintea alegerilor din 25 mai că va candida la Preşedinţia României.

Vezi detalii aici: Victor Ponta si-ar putea anunta candidatura la presedintia Romaniei pana la europarlamentare