Onofrei: „E nevoie de un program special pentru comunele mari si comunele-oras care nu sunt acum eligibile la finantare europeana”

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, care candidează pentru o funcţie de europarlamentar, declarat, marţi că în această campanie electorală se încearcă acoperirea temelor europene cu scandaluri interne, iar unele partide doresc o asemenea abordare pentru securizarea votului.

El a explicat, într-o conferinţă de presă că PDL propune Europa în fiecare casă pentru că din 1990 românii au sperat la prosperitate. „Prosperitate în fiecare casă. De aia e important Parlamentul European, reprezentanţii României în Parlamentul European care să facă ceva pentru România şi pentru zona din care provin”, a spus Onofrei.

onofrei

El a subliniat că în calitate de europarlamentar va iniţia demersurile necesare ca Europa să fie în fiecare casă. Potrivit lui Orest Onofrei, românii trebuie să se simtă europeni oriunde s-ar afla, ca interesele lor să fie reprezentate corect în Parlamentul European, în instituţiile europene şi în fiecare ţară europeană.

El a arătat că unul dintre proiectele pe care îl va susţine în Parlamentul European este al unui program special de dezvoltare a întregii zone de est a UE.

 Onofrei a declarat că în actualul context geopolitic se impune un program special de dezvoltare a întregii zone aflate la graniţa de est a Uniunii Europene, iar o componentă importantă este infrastructura.

 El a explicat că în acest program special include dezvoltarea coridoarelor de transport nord-sud şi est-vest.

 Totodată, un proiect special se referă la zecile de localităţi din România care nu pot beneficia de programe cu finanţare europeană, făcând referire la comunele transformate în oraş şi la marile comune. „E nevoie de un program special pentru comunele mari şi comunele-oraş care nu sunt acum eligibile la finanţare europeană”, a spus Onofrei.

 Orest Onofrei a mai adăugat că prin Politica Agricolă Comună propune un program de consolidare a fermelor şi de finanţare a zonelor preponderent agricole la fel cum sunt finanţate zonele monoindustriale. „Este un program de consolidare a fermelor care să devină profitabile pe agricultură ecologică şi biologică”, a spus Onofrei care a menţionat că zonele agricole trebuie privite la fel ca zonele monoindustriale.