Balan: „Albastrul de Voronet nu se amesteca niciodata cu rosul de la PSD”


Intră acum și în grupul de

Deputatul Ioan Balan, care este şi vicepreşedintele PDL pentru regiunea de nord-est, consideră că este „o problemă” cu folosirea în campania electorală a unor simboluri extrem de importante pentru români şi pentru bucovineni în special.

Ioan Balan

El a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că un simbol cum este mănăstirea Voroneţ este folosit în campania electorală de PSD care, pe lângă mesajul „Mândri că suntem români” adaugă şi un îndemn de a vota cu acest partid. „La noi, în Bucovina, e o vorbă foarte clară. Dumnezeu e Dumnezeu, iar dracul e drac. Albastrul de Voroneţ nu se amestecă niciodată cu roşul de la PSD”, a spus deputatul democrat liberal. „În perioada când Gheorghe Flutur a fost preşedinte al CJ Suceava au fost numeroase programe care ne fac mândri că suntem bucovineni. A fost şi un program de reabilitare şi restaurare la mănăstirile Dragomirna, Moldoviţa şi Suceviţa, dar nu ne-am permis să folosim aceste mănăstiri în campania electorală”, a spus vicepreşedintele PDL.

Totodată, Ioan Bălan a declarat că şi mesajul „USL trăieşte!” folosit de PSD îl trimite cu gândul la filmele horror. „Alianţa USL este declarată moartă la Bucureşti şi ne bântuie ca un zombie în judeţul Suceava pentru că-i avem la conducerea instituţiilor descentralizate”, a spus Bălan.


Intră acum și în grupul de