Onofrei: „Sa-l duci pe Stefan cel Mare in mall este ca si cum Suleyman ar fi dus in Bazar, sau Iosif al doilea în Kaufland”


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofei, care candidează pentru un mandat de europarlamentar, a declarat, marţi că din campania electorală a PSD a constatat că Ştefan cel Mare este membru PSD sau că USL trăieşte. „USL e mort, dar pe afişele PSD trăieşte. PSD încearcă să arate că USL mai e în viaţă pentru că vrea să îi încaseze pensia”, a spus Onofrei, într-o conferinţă de presă făcând referire la afişajul electoral al PSD pe care este înscris mesajul „USL trăieşte!”.

Totodată, el a arătat că Ştefan cel Mare se răsuceşte în mormânt după ce „Sala Tronului” a fost mutată într-un mall. „Să-l duci pe Ştefan cel Mare în mall este ca şi cum Suleyman ar fi dus în Bazar, sau Iosif al doilea în Kaufland”, a spus Onofrei.

onofrei 19

Liderul democrat-liberal sucevean a subliniat că în timpul mandatului de preşedinte al CJ Suceava a lui Gheorghe Flutur, Bucovina a fost promovată cum nu a fost promovată nici pe vremea austriecilor, dar că în ultimii doi ani, „un fel de epigoni ai lui Flutur” încearcă cum nu se pricep să promoveze Bucovina şi, uneori, transformă Bucovina în bâlci. „Proiectele Paştele în Bucovina şi Hora Bucovinei au fost mutilate de cei care conduc judeţul. Acum, Lumina Sfântă nu mai vine de la Ierusalim ci de la Bacău, pe roţi, iar la horă ni se propune să mergem să vedem nişte oameni care îşi dau foc. Ce legătură au nişte cascadori care doresc să-şi dea foc pentru gloria lor cu spiritul bucovinean?”, a spus Onofrei.

El i-a cerut preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, să nu îşi bată joc de Bucovina şi de bucovineni.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, luni, că în 18 mai, la Hora Bucovinei care se va desfăşura la Bucşoaia, douăzeci şi cinci de cascadori români coordonaţi de Valentin Vasilescu vor încerca, să doboare un record Guinness Book, dansând o horă, după care îşi vor da simultan foc.

Tot luni, „Sala Tronului” de la Curtea lui Ştefan cel Mare, principalul punct de atracţie al Muzeului de Istorie din Suceava, a fost mutată pe durata lucrărilor de modernizare a clădirii Muzeului Bucovinei într-un mall sucevean unde va putea fi vizitată în regim de muzeu.


Intră acum și în grupul de