Baisanu: „Campania PSD e doar o lupta de fatada intre Ponta si Basescu”


Intră acum și în grupul de

 

baisanu, zmau, doroftei, nitaAlexandru Baisanu, deputat, presedintele PNL Suceava:

„Am facut analize ale fenomenului politic din tara ca profesor la USV. Exista doua partide stat in tara, PSD si PDL. De ce spun asta? Iliescu intra in campanie alaturi de candidatii PSD sustinandu-i pe fata, cand era presedinte al Romaniei.

A avut trei mandate. Dupa aia, Traian Basescu face la fel imbracand tricourile partidului creat de el. Sunt lucruri jenante si de-o parte si de alta. E vorba de doi fosti comunisti cu functii mari.

Sunt si vor ramane reprezentanti de seama ai totalitarismului. USL, in opinia lui Ponta, traieste. Observam cum vin cu argumente ca inca mai fac echipa cu 20 de organizatii PNL din tara. E o minciuna. Ponta si ai lui mint asa cum respira. USL nu mai exista atat timp cat tu PSD ai omorat-o. USL s-a rupt pentru ca tanarul si necoptul Ponta, care vrea sa fie presedinte al tarii, a incalcat o palma batuta cu Antonescu si PNL. A fost stabilit clar ca alianta se face intre doua partide mari puternice, si partidul televizor a lui Voiculescu. Cele doua au stabilit ca dupa alegeri PSD sa il numeasca pe Ponta premier, cu sprijinul PNL.

Ne-am tinut cuvantul. In contrapondere, PNL avea obligativitatea de a-l sustine pe Antonescu sa ajunga presedinte. Ii vad pe Ponta si Basescu cum folosesc institutiile statului pentru a se macelari reciproc. Si unii si altii fac campanie. E inacceptabil ca dupa 10 zile de campanie nici unul dintre partide, in afara PNL, sa nu fi prezentat o rezolutie si un proiect despre politicile economice, sociale sau comunicatii. Singurul care a  venit cu asa ceva e PNL.  Ponta a plecat procuror la Bruxelles si s-a intors cu coada intre picoare, bland ca un mielusel.

A batut palma cu Basescu si a facut pactul de coabitare. Ponta stia si acum 3 ani si stie si acum ca incalca Constitutia si singura lege e a lui. Trebuia sa fie barbat si in Europa si sa spuna ca Basescu nu mai e presedintele romanilor. Campania PSD e doar o lupta de fatada intre Ponta si Basescu, dar ca in realitate nici o masura. PSD il tine pe Basescu ca Bula pe maica-sa in geam.

Le cer acestora sa inceteze sa mai foloseasca institutiile statului in scop electoral si propriu. Repun pe tapet si spun din nou ca PSD si Ponta folosesc insemne nationale, ale institutiilor, ale Bisericii, in campania electorala. E cel putin imoral. Folosesc manastiri din Bucovina pentru a pacali populatia Romaniei. Nu te poti folosi de orice, oricand doar peentru a ajunge presedinte, uitand de decenta de a fi cinstit, modest si corect cu tine insuti. Voi sprijini introducerea a doar 5 taxe la nivel european. E important sa scapam de jugul pus de PDL si PSD de-a lungul anilor. Avem cele mai multe taxe pe persoana. Fiecare roman plateste in Romania, un stat sarac, cumulat, taxe cat in 4 tari la un loc. Salariile sunt mici, pensiile mici, dar taxele foarte mari.   Am sa il intreb pe ministrul Agriculturii cum se urca granele noastre pe vapor, la Constanta, se plimba o zi pe mare si apoi se aduc din nou in tara scutite de taxe si impozite. Stie despre asta dar tace. E vocal doar la comanda.

Mi se pare normal ca dupa ce ai muncit 45 de ani in UE sa ai o pensie corecta. E vorba de salariul minim si pensia minima recunoscuta si platita. Cand salariul minim pe economia va fi ca in Franta, Italia sau Germania, milioanele de ramani plecati in afara vor reveni. De unde bani? Guvernul sa nu mai permita, pentru ca legi avem, furt din banul public in tara. E nevoie de patrioti nu de hoti. Bani sunt. Romania e bogata. Tari mai sarace cu natura neprielnica au PIB mai mare ca al nostru. Noi avem insa conducatori care isi bat joc de Romania. De ce PDL-isti stau in functii, de 10 ani, si nu sunt trimisi acasa de PSD? USD mai functioneaza.

In opinia mea, marota asta cu membrii PNL in functii ar trebui sa dispara si gasita o alta formula a legii functionarului public si a oamenilor din prima linie. In Franta cei care pierd pleaca si se retrag cu totul din functii.”


Intră acum și în grupul de