Orest Onofrei: La aceste alegeri PDL va castiga punct pe serva Basescu-Ponta


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, candidatul sucevean pe un loc considerat eligibil la Parlamentul European, a declarat că în această campanie electorală preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta încearcă să acapareze spaţiul public aruncându-şi acuze unii altora, comparând situaţia cu un meci de tenis în care restul sunt spectatori.

„Doi jucători joacă tenis. Primul, la servă, de la Cotroceni, ne anunţă ce trebuie să facem în această campanie, care sunt temele de campanie. De la Palatul Victoria primeşte serva şi ne spune cum trebuie să ne comportăm în campania asta. În rest noi ne uităm la meci şi ni se învârte capul. Unul se dă cu barca, altul se dă în stambă şi noi stăm şi ne uităm. Concluzia e simplă: La aceste alegeri, noi PDL facem break. Adică că vom câştiga punct pe serva celuilalt”, a spus Onofrei.

balan predoiu flutur orest

El şi-a exprimat nemulţumirea că nici acum, din cauza acestui fel de a face campanie electorală, nu se poate demonstra europenilor desprinderea de balcanism.

Orest Onofrei a mai declarat că Suceava are nevoie de o reprezentare în Parlamentul European mai ales că din 2016, Ioan Bălan va fi primar al municipiului Suceava, iar Gheorghe Flutur va fi preşedinte al CJ Suceava.

Liderul PDL Suceava a anunţat proiectul său european, un program special de dezvoltare a întregii zone de est a Uniunii Europene, din Bulgaria până la ţările baltice pentru că e necesar ca oamenii să trăiască bine într-o zonă cu instabilitate.

Un alt proiect promovat de Onofrei este cel al susţinerii fermierilor şi agricultorilor şi silvicultorilor, cum se sprijină financiar zonele monoindustriale.

Orest Onofrei a mai arătat că este nevoie şi de un program special pentru comunităţile care au fost transformate din comună în oraş deşi nu aveam condiţiile pentru a fi oraş.

„Acestea au fost văduvite de fonduri europene pentru că nu se încadrau nici la a primi fonduri pentru oraş şi nici la comună. Cred că pentru aceste localităţi poate fi un program special de investiţii, ca aceste oraşe-comună să nu se întoarcă înapoi, prin referendum cum vor unii, la statutul de comună şi să se dezvolte şi să ajungă la nivel de oraş”, a mai declarat Onofrei.

 

 

 


Intră acum și în grupul de