Senatorul PSD Neculai Bereanu vrea tratament preferential pentru intreprinzatorii mici si mijlocii din exploatarea lemnului


Intră acum și în grupul de

bereanu

Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă că a înaintat secretariatului Senatului o iniţiativă legislativă pentru sprijinirea firmelor mici şi mijlocii din domeniul exploatării lemnului.

Bereanu a explicat că această lege pe care o propune împreună cu senatorul PSD Ovidiu Donţu a fost concepută în urma întâlnirilor pe care le-a avut în zona de munte cu angajatorii din domeniul exploatării de masă lemnoasă care s-au plâns că trebuie să-şi închidă firmele din cauză că nu au puterea financiară pentru a avea acces la lemnul scos la licitaţie.

Potrivit senatorului PSD de Suceava, în judeţ sunt 164 de asemenea firme cu 1.700 de angajaţi, fiind astfel întreţinute aproximativ 3.500 de familii.

El a arătat că a depus în 29 aprilie la secretariatul Senatului proiectul de lege prin care din volumul maxim anual ce se poate recolta din pădurile proprietate publică a statului, un procent de 20 la sută să facă obiectul vânzării prin licitaţie şi negociere, conform legislaţiei, exclusiv către societăţile comerciale care au un volum anual atestat spre exploatare de până la 5000 de metri cubi de masă lemnoasă.

Modalităţile de punere în practică a acestei legi ar urma să fie stabilite de Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

El a precizat că această lege ar urma să fie discutată în regim de urgenţă.

 


Intră acum și în grupul de