Ioan Balan: Campania la Parlamentul European dusa de vârfurile partidelor, cu prea puţine teme europene


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, vineri, că această campanie electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European a fost dusă mai mult de vârfurile partidelor şi mai puţin de candidaţi, exceptând candidatul Orest Onofrei, care a prezentat teme electorale cu impact european.

Bălan a arătat că în această campanie partidele s-au folosit imagini pe tot ce s-a putut afişa şi că a mai văzut câte doi  care sunt „campionii Europei”, dar nu se ştie la ce pentru că niciunul nu candidează.

ioan balan 2

„Am avut întâlniri săptămâna aceasta în toate oraşele importante din Moldova. Întâlnirile au fost foarte bune pentru că am reuşit să informăm oamenii despre oferta electorală şi despre candidaţii noştri. Rezultatul e unul pozitiv, iar interesul oamenilor a fost dovedit de multitudinea problemelor ridicate”, a spus Bălan care este vicepreşedinte regional al PDL.

 

El a mai declarat că în judeţ campania s-a desfăşurat în limitele normalităţii.

„Ar fi fost necesar să fim mai expliciţi cu rolul europarlamentarilor pentru că lucrurile sunt uşor confuze şi am văzut în dezbateri că problematica ridicată nu a atins sub nici o formă statutul de europrlamentar”, a mai spus Ioan Bălan.

El a apreciat că publicului nu îi sunt cunoscute toate îndatoririle deputaţilor europeni motiv pentru care în ultima perioadă din campanie se va axa pe explicarea rolului europarlamentarilor în Parlamentul European.


Intră acum și în grupul de