Ioan Balan: Campania la Parlamentul European dusa de vârfurile partidelor, cu prea puţine teme europene

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, vineri, că această campanie electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European a fost dusă mai mult de vârfurile partidelor şi mai puţin de candidaţi, exceptând candidatul Orest Onofrei, care a prezentat teme electorale cu impact european.

Bălan a arătat că în această campanie partidele s-au folosit imagini pe tot ce s-a putut afişa şi că a mai văzut câte doi  care sunt „campionii Europei”, dar nu se ştie la ce pentru că niciunul nu candidează.

ioan balan 2

„Am avut întâlniri săptămâna aceasta în toate oraşele importante din Moldova. Întâlnirile au fost foarte bune pentru că am reuşit să informăm oamenii despre oferta electorală şi despre candidaţii noştri. Rezultatul e unul pozitiv, iar interesul oamenilor a fost dovedit de multitudinea problemelor ridicate”, a spus Bălan care este vicepreşedinte regional al PDL.

 

El a mai declarat că în judeţ campania s-a desfăşurat în limitele normalităţii.

„Ar fi fost necesar să fim mai expliciţi cu rolul europarlamentarilor pentru că lucrurile sunt uşor confuze şi am văzut în dezbateri că problematica ridicată nu a atins sub nici o formă statutul de europrlamentar”, a mai spus Ioan Bălan.

El a apreciat că publicului nu îi sunt cunoscute toate îndatoririle deputaţilor europeni motiv pentru care în ultima perioadă din campanie se va axa pe explicarea rolului europarlamentarilor în Parlamentul European.