Victor Ponta nu renunță la ideea refacerii USL dupa 25 mai

Preşedintele la nivel național al PSD, Victor Ponta, care este și premier al României a declarat, vineri, la Suceava, după un mimting electoral la care a participat în localitatea suceveană Dumbrăveni că la Congresul PSD unde va fi stabilit candidatul la Preşedinţie al formaţiunii, nu va fi desemnat și candidatul de premier.

Victor Ponta a argumentat prin aceea că acesta va trebui stabilit de alianţa de guvernare majoritară care va propune propriul premier.

Răspunzând la o întrebare adresată într-o conferinţă de presă dacă odată cu desemnarea candidatului la Preşedinţia României în cadrul unui Congres al PSD va fi stabilit şi candidatul pentru funcţia de premier, Ponta a răspuns tranșant că „Nu” se va întâmpla și acest lucru.

Victor Ponta Suceava-Dumbraveni

„Nu vom stabili premierul pentru simplu motiv. Pentru că aşa am spus noi – Crin Antonescu şi cu mine – că preşedintele ţării nu trebuie să mai facă guverne. Că nu ne place că Traian Băsescu făcea guverne şi spunea că nu mă interesează cine a câştigat alegerile şi eu îl pun tot pe Boc premier”, a explicat Victor Ponta.

El a mai arătat că premierul va fi stabilit de alianţa de guvernare care nu va fi doar PSD, ci o alianţă din mai multe partide şi o majoritate parlamentară care va susţine un guvern.

„Nu e suficient ca să te susţină preşedintele ca să fii prim ministru. S-a văzut în cazul lui Boc şi al lui MRU că a fost un eşec”, a mai declarat liderul social-democrat.

El şi-a exprimat încrederea că după alegerile europarlamentare se va reface majoritatea USL.

„Aş vrea ca, după 26 mai, să guvernăm aşa cum ne-au votat oamenii: USL, că aşa am candidat, ca USL. Şi programul economic în baza căruia am obţinut aceste rezultate foarte bune, eu vă spun de pe acum, nu-i programul PSD. E programul USL”, a reamintit liderul național al social-democraților.

Întrebat despre cum comentează participarea pe scenă a primarului liberal al comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, la mitingul organizat de Alianţa PSD-UNPR-PC, Victor Ponta a spus că acesta este primar USL şi că peste tot în ţară s-a întâlnit cu aleşi locali liberali, dar care au fost aleși pe listele USL.

„Peste tot unde am fost ne-am întâlnit cu aleşii locali liberali, cu preşedinţi de Consilii judeţene, cu primari. Majorităţile în cele mai multe zone sunt USL”, a explicat Victor Ponta.