Acasă Politica Ludovic Orban, la Suceava: „In nici un caz Ponta nu vrea sa...

Ludovic Orban, la Suceava: „In nici un caz Ponta nu vrea sa scape Romania de Basescu”


Intră acum și în grupul de

ludovic orban si baisanu

Ludovic Orban, deputat, vicepreședinte al PNL:



 

„Suntem pe ultima suta de metri a campaniei pentru Parlamentul European. Din pacate, in loc de dezbateri pe teme europene, de programe ale candidatilor si partidelor, in loc de informarea cetatenilor privitor la modul in care PE poate afecta viata de zi cu zi, am asistat la un scandal permanent intre presedinte si premier. Un scandal jenant si rusinos pentru Romania, un scandal care nu s-a potolit nici macar in ziua vizitei lui Biden. O balacareala ca la usa cortului.

Scandalul este unul mimat. Nu e un meci de box in care adversarii isi provoaca durere, ci ca unul de wrestling, e o bataie mimata, regizata si adversarii nu isi provoaca rani. E de fapt o parodie de lupta politica intre doi oameni care sunt pe blat, care sunt si angajati intr-un pact de coabitare care sta la baza tuturor intelegerilor subterane si nu are alt scop decat unul de natura electorala. In nici un caz Ponta nu vrea sa scape Romania de Basescu.

Basescu nu face altceva decat sa mai adauge in lada de zestre saracuta a Elenei Udrea si Elenei Basescu. Joaca rolul de luptator impotriva regimului PSD pentru a capacita voturi de la cei care nu il suporta pe Ponta. In realitate, si Ponta si Basescu sunt bine intelesi si de fiecare data cand a fost ceva important de impartit sau de negociat in interes comun au stiut ca in spatele usilor inchise sa isi rezolve problemele personale.

Al doilea efect urmarit de cei doi s-a realizat. Se reduce participarea a vot a cetatenilor. Nu mai vor sa vina la vot oameni rationali care cauta idei si solutii.

Singura alianta pe care o facem e cu cetatenii care cred in valorile PNL. Un mare campion al coagularii dreptei e Basescu la brat cu Udrea. Cum sa faca ei asta cand Basescua a faramat un partid de dreapta numai din frustrarea avuta ca urmare a faptului ca PDL nu i-a ascultat poruncile si nu a pus-o pe Udrea sef. Ei doi pot vorbi maxim de coagularea stangii. Nu exista un om care sa fi facut mai multe servicii PSD decat Basescu.

Basescu face tot ce depinde de el ca Ponta sa devina presedinte ca doar asa se poate legitima ca lider politic mai departe. Daca va iesi presedinte al tarii, motiunea are sanse, se pare ca PSD nu a achitat integral pretul pentru parlamentarii scutiti. Se pare ca s-a dat doar arvuna asa ca ne putem astepta ca multi parlamentari de la putere sa isi exprime nemultumirea ca nu au primit ceea ce au cerut cand au tradat.

Povestile cu Tariceanu sunt de acum ca cele cu baronul Munchhausen. El s-a pus singur in postura indienilor din America de Nord cand isi atarnau scalpul la cingatoare. Tariceanu este azi in postura scalpului la centura pieilor rosii. Ooate alaturi de el or mai fi cateva cozi de topor. Tariceanu nu mai reprezinta nimic pentru PNL si nici pentru electoratul de dreapta. Oamenii s-au cam saturat de cod rosu. Cred ca suporta mai bine codul galben.

Sa fim foarte bine intelesi. In toata tara, banerele PNL sunt taiate, dar banerele PMP sunt puse pe stalpi de primarii PSD. E clara intelegerea PSD-PMP.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version