Ioan Balan: Un vot util este pentru candidatul PDL, singurul sucevean cu sanse. Un Vot pentru PSD sau PNL e pentru nevestele disperate ale USL


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, că recomandă sucevenilor ca la alegerile europarlamentare de duminică să dea un vot util şi să voteze PDL, aflat pe prima poziţie pe buletinul de vot, şi care are singurul candidat sucevean care are şanse reale pentru a reprezenta Suceava în Parlamentul European.

Bălan a spus într-o conferinţă de presă că roagă sucevenii ca atunci când merg la vot să dea un vot util.

ioan balan 1

El a arătat că un vot util este pentru PDL, singurul partid care are un candidat, Orest Onofrei, cu şanse pentru a reprezenta sucevenii în Parlamentul European.

Liderul PDL Suceava a explicat că un vot dat unui partid care este cotat sub sau aproape de pragul electoral este un vot dat indirect PSD, deşi cel care votează nu-şi doreşte acest lucru.

„Un vot pentru PDL care e partidul cu candidat pe loc eligibil din Suceava e un vot util. Dacă sucevenii votează PSD sau PNL să ştie că votul lor se duce către nevestele disperate ale USL”, a spus Ioan Bălan.

Preşedintele PDL Suceava a mai arătat că în municipiul Suceava campania electorală va fi închisă de democrat-liberali printr-un concert organizat începând cu ora 16 în centrul oraşului. În prima parte vor fi prezenţi artişti de muzică populară, iar în partea a doua a serii vor veni trupe consacrate ale muzicii româneşti.

„Cred că cei care vor presta acolo o vor face spre încântarea celor prezenţi”, a spus Bălan.

El a arătat că pe parcursul campaniei electorale, PDL a avut mesaje pozitive, prin care a explicat electoratului importanţa acestor alegeri europene şi importanţa instituţiilor europene, dar că a existat şi o presiune a actualei puteri asupra unor lideri locali ai PDL.

„Nu pot spune că nu s-a simţit o presiune pe primarii noştri, pe consilierii noştri şi pe oamenii noştri care au firme. Noi avem oameni puternici şi ce nu i-a învins, i-a făcut mai puternici. Cred că a fost o greşeală a PSD să facă asta”, a spus Bălan.

El a apreciat ca „disperare” şi „micime” acţiunea unor membri ai PSD care au făcut campanie electorală în şcoli.

„Am fost ieri în cartierul George Enescu şi s-au plâns oamenii că au fost chemaţi părinţii de către directori la şcoală ca să li se spună ca daca vor vota PSD, vor avea săpun la baia de la şcoală”, a spus Ioan Bălan care a menţionat că a făcut această dezvăluire la solicitarea părinţilor care au vrut să fie un semnal de alarmă.

„Mi-au spus părinţii să explic mai departe că sucevenii sunt oameni curaţi şi spălaţi şi nu au nevoie de săpunul roşu pentru a fi mai curaţi”, a mai spus Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de