Liderul TSD Suceava saluta adoptarea de catre Parlamentul Romaniei a Legii Voluntariatului


Intră acum și în grupul de

Președintele Tineretului Social Democrat Suceava, Alexandru Solcan, salută adoptarea de către Parlamentul României a Legii Voluntariatului, o lege menită să-i sprijine pe tinerii care se implică în activități de voluntariat.

alex solcan

„Mă bucur că un asemenea proiect, Legea Voluntariatului, a fost adoptat de către Parlamentul României deoarece susține dezvoltarea mișcării de voluntariat la nivel local, național și internațional prin intermediul tuturor instituțiilor statului. Prin această lege, încurajăm tinerii, fiind și singurii beneficiari, să se implice civic și totodată îi răsplătim pentru efortul lor. De asemenea, doresc să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect, parlamentari, ONG-uri de specialitate”, a apreciat liderul TSD Suceava.

Legea Voluntariatului reglementează participarea persoanelor fizice, neremunerată și bazată pe decizia liber consimțită a acestora, la activități de voluntariat organizate în România de persoane juridice de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ.

Statul român, conform acestei legi, recunoaște programele de voluntariat internațional implementate de persoanele juridice de drept public și de drept privat, române sau străine, care presupun mobilitatea voluntarilor și înlesnirea obținerii vizelor de către voluntari.

Totodată, activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.


Intră acum și în grupul de