PDL Suceava vrea sa modifice impreuna cu PNL toate majoritatile din consiliile locale din judet si din Consiliul Judetean


Intră acum și în grupul de

Partidele de dreapta unite într-un proiect pentru România au şansa să obţină mai mult de jumătate din voturi la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, susţine vicepreşedintele PDL pentru regiunea nord est, deputatul Ioan Bălan. „Trebuie să găsim înţelepciunea, înţelegerea în care orgoliile să nu primeze, ci să conteze proiectul de ţară”, a spus Bălan, vineri, într-o conferinţă de presă.

ioan balan

El a declarat că proiectul de fuziune între PNL şi PDL a generat foarte multă emoţie şi speranţă pentru electoratul de dreapta care acum are încrederea că votul pe care îl va acorda va fi unul util şi nu dispersat, va fi un vot de care va depinde viitorul României pe următorii zece ani.

Vicepreşedintele PDL pentru regiunea nord est a apreciat că după alegerile prezidenţiale câştigate de formaţiunea formată din PNL şi PDL se va forma o nouă majoritate care să susţină un guvern de dreapta şi care să aducă prosperitate românilor.

Balan a menţionat că la Suceava nu a existat nici o discuţie între PDL şi PNL, cele două organizaţii urmând să aibă în aceste zile reuniuni ale birourilor politice, după care vor organiza împreună o conferinţă de presă comună.

 Deputatul democrat-liberal a mai declarat că acest proiect de fuziune are o importanţă extrem de mare pentru o perioadă lungă, iar chestiunile legate de denumire, imn, însemn, candidat la funcţia de preşedinte sau de prim ministru vor fi stabilite în perioada următoare. „Sub nici o formă nu se vor bloca lucrurile”, a mai spus Bălan.

 El a adăugat că în următoarele şedinţe ale consiliilor locale din judeţ şi în Consiliul Judeţean Suceava se vor modifica majorităţile, ceea ce implică şi înlocuirea viceprimarilor susţinuţi de PSD sau a vicepreşedintelui PSD al CJ Suceava. „Acolo unde se schimbă majorităţile trebuie să se reflecte şi prin conducerea executivă majorităţile nou create”, a explicat Bălan.

 El a mai spus că PDL şi PNL Suceava îşi propun schimbarea majorităţilor în toate consiliile locale din judeţ. „Nu vom ţine cont de orgolii locale. Dacă la vârf s-a creat această construcţie lăsând orgoliile deoparte, vom crea majorităţi peste tot fără a ţine seama de orgolii”, a conchis Bălan.

Deputatul PDL Ioan Bălan face parte din comisia de negociere cu PNL pentru administraţie locală pentru regiunea de nord-est alături de primarul PNL din Bacău, Romeo Stavarache.


Intră acum și în grupul de