Conducerea PNL Suceava spera sa ramana in functie inca cel putin o luna


Intră acum și în grupul de

Conducerea organizaţiei PNL Suceava speră să-şi păstreze poziţia cel puţin o lună după ce Biroul Politic Naţional al PNL a decis, luni, ca analiza rezultatelor obţinute de organizaţiile judeţene în alegerile europarlamentare se va face abia după congresul PNL de la sfârşitul acestei luni.

Mai mulţi aleşi locali din PNL Suceava au cerut demisia preşedintelui PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, pentru slabele rezultate obţinute.

baisanu 3

Biroul Politic Teritorial Suceava, structură controlată de Băişanu, a decis vineri să nu ia în discuţie demisia liderului PNL Suceava, dar voci din interiorul organizaţiei susţin că la Delegaţia Permanentă a PNL Suceava se va cere demisia acestuia şi că există un număr de voturi suficient pentru aprobarea demisiei.

Surse din PNL au declarat că o eventuală destituire a preşedintelui PNL Suceava e improbabilă în perioada următoare în condiţiile în care preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis a propus în BPN al PNL ca preşedinţii de organizaţii să rămână în funcţie până după alegerile prezidenţiale pentru a nu fi create divergenţe în cadrul organizaţiilor.

Există însă posibilitatea ca numărul mare de voci din organizaţia PNL Suceava, în special cele ale primarilor liberali, să contribuie la îndepărtarea din funcţie a liderului PNL Suceava.

Surse din piaţa politică susţin că Alexandru Băişanu ar avea discuţii pentru a fi susţinut în continuare la şefia organizaţiei PNL, iar dacă va fi îndepărtat ar urma să fie preluat într-unul dintre partidele aflate în arcul guvernamental şi să rupă o parte din organizaţia PNL, în special cei aflaţi încă în funcţii de conducere de instituţii descentralizate şi care sunt apropiaţi şi de PSD.

Într-un asemenea scenariu, Băişanu ar urma să intre ori în UNPR, unde există o opoziţie actuală a liderului formaţiunii, Gabriel Oprea, sau să revină în PC, partid pe listele căruia a candidat în 2004 la funcţia de primar şi care i-a oferit funcţia de subprefect al judeţului în Guvernul Tăriceanu.


Intră acum și în grupul de