Dupa modelul de la centru si la Suceava PNL vrea sa-si pună lider un primar de oraș


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Siret, liberalul Adrian Popoiu, ar putea prelua președinția Organizației județene a PNL Suceava, cu caracter interimar, până la organizarea conferinței județene de alegeri, au declarat pentru NewsBucovina surse convergente din PNL.

 

Adrian Popoiu este și cel care a cerut primul demisia lui Alexandru Baăișanu, actualul președinte al PNL, după alegerile europarlamentare unde PNL a obținut 9,77 %.

primar SIRET, Adrian Popoiu

 

 

Primarul de Siret este și reprezentantul grupării liderilor de organizații PNL din judetul Suceava care au obținut rezultate peste media națională a PNL, iar fără contribuția lor PNL in județul Suceava nu ar fi reușit să obțină nici măcar procentul pentru a atinge pragul electoral.

 

Alături de Popoiu se află primarii din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, Dumbrăveni, Ioan Pavăl, cel de Fundu Moldovei, dar și parlamentarii PNL de Suceava, Constantin Galan, Radu Surugiu si Dumitru Pardău.

 

Alături de această grupare se află și o parte dintre consilierii județeni ai partidului, printre care se numără și Brândușel Nichitean.

 

De altfel, Nichitean a solicitat ca în prima Delegație Permanentă a organizației județene să fie luată în dezbatere destituirea lui Băișanu.

 

Liderul PNL Suceava, Alexandru Băișanu, a încercat o eschivă convocând Biroul Politic Teritorial, pe care îl controlează, fiind format din oameni apropiați, și în care și-a prezentat intenția de a se pune la dispozitia acestui for care însă a refuzat să ia în discuție o asemenea posbilitate. Totuși, Delegația Permanentă a PNL Suceava va trebui sa se întrunească în perioada imediat urmatoare pentru a confirma delegații la Congresul din 28-29 iunie, stabiliți de Biroul Politic Teritorial.

 

Astfel, Băișanu va trebui să facă față unui vot in Delegația Permanentă, formată din aproximativ 200 de persoane, mult mai greu de controlat si de multumit decat apopiații săi din Biroul Politic.

 

Gruparea condusă de Adrian Popoiu urmează să anunțe până la finele săptămânii un plan de eficientizare a organizației județene care, în condițiile actuale ale negocierii PNL-PDL, pleacă cu un handicap major. Diferența intre PDL si PNL la nivelul judetului este de aproximativ 15 %, exact cât scorul național al PNL.


Intră acum și în grupul de