Femeile social-democrate s-au intalnit in weekend la Pitesti

Județul Suceava a fost reprezentat la întrunirea femeilor social-democrate, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Piteşti, de președintele OFSD, Oana Elena Pintilei și de secretarul OFSD, Ioana Maftei. Lucrările întrunirii au fost moderate de președintele OFSD Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Potrivit Ioanei Maftei, care este şi purtător de cuvânt al PSD Suceava, în prima zi a evenimentului, s-au desfășurat lucrările simpozionului ”Violența domestică poate ucide”, acțiune  organizată în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert și Fundația ADRA din România. „Temele propuse în cadrul simpozionului au făcut referire la amploarea acestui fenomen, nocivitatea lui asupra femeii, copilului și familiei, precum și la găsirea unor soluții de prevenire și combatere”, a arătat Maftei.

Președintele OFSD Suceava, Oana Pintilei, a apreciat că „în România sunt peste 15.000 de femei agresate,  multe dintre ele neștiind însă ce pot face pentru a se apăra”. „Femeile agresate pot obţine un ordin de protecţie în maximum 48 de ore, însă femeile puse în această situaţie trebuie să depună iniţial la Poliţie o plângere penală. Acest ordin de protecţie are consecinţe imediate şi se poate aplica pe o durată de șase luni”, a explicat Pintilei.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava a mai precizat că a doua zi a întrunirii de la Piteşti, a avut loc Comitetul Executiv National al OFSD care a avut ca teme centrale următoarele: Informare privind rezultatul alegerilor europarlamentare; Măsuri pentru mobilizarea femeilor la campania pentru alegerile prezidențiale; Aprobarea calendarului cu acțiunile pe semestrul II din 2014; Organizarea Școlii politice a femeilor social democrate.

„La acțiunea de la Pitești au participat vicepreședinți ai partidului, specialiști în domeniul social, al familiei și copilului, ONG-uri de la nivel local și național”, a mai menţionat Ioana Maftei.