Deputatul Nicolae Paun la Suceava: „Sunt foarte invidios pe UDMR”


Intră acum și în grupul de

Dacă la alegeri romii ar vota cu reprezentanţii comunităţii lor, această minoritate ar putea avea primari, consilieri judeţeni mai mulţi, dar şi parlamentari, a apreciat, joi preşedintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Păun, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai minorităţii rome din judeţul Suceava. El a exemplificat cu UDMR care are reprezentare importantă în administraţia publică locală, în Parlament, şi chiar în Parlamentul European.

Potrivit lui Păun, problemele comunităţilor de romi sunt multiple, iar acestea nu pot fi rezolvate doar de autorităţile centrale şi locale şi trebuie conştientizate şi de reprezentanţii locali ai comunităţilor de romi. „Nu putem să mai fim reprezentanţi ai comunităţilor de romi şi să ne plimbăm cu o legitimaţie în buzunar şi cam atât”, a spus Păun.

paun, sinescu, pohoata

El a arătat că principalele probleme ale comunităţii romilor sunt sănătatea, educaţia şi locurile de muncă, iar pe termen mediu şi lung va fi nevoie şi de o reprezentare eficientă  în administraţia locală şi centrală şi în Parlament. „Când ne gândim la administraţia centrală ne gândim la o funcţie de ministru sau de secretar de stat. La administraţia locală ne gândim la consilieri cât mai mulţi, să fie acolo, la talpa ţării, în comune, consilieri judeţeni, primari, viceprimari”, a spus Păun.

Preşedintele Partidei Romilor a adăugat că este foarte invidios pe UDMR care a reuşit să obţină astfel de funcţii de reprezentare. „Sunt foarte invidios pe UDMR pentru că nu am reuşit în atâţia ani să îi fac pe romii din România să fie mai conştiincioşi, mai adevăraţi, să realizeze că de chestiunea cu ţiganul nu scapi toată viaţa”, a spus Păun.

Deputatul a arătat că clasa de mijloc şi cea de sus a romilor din România ar trebui să se solidarizeze, să fie aproape unii de alţii. „Dăm locuri la licee. Dăm locuri la facultăţi. Cum au termina copiii ăştia facultatea cum nu-i mai vezi. Nici măcar la vot nu se duc”, a spus Păun.

El crede că pe romii din România trebuie să-i lege glasul sângelui, toţi fiind romi, cu excepţia „marilor coroane” unde e „sânge albastru”.


Intră acum și în grupul de