Nicolae Paun despre Legea amnistierii: „Cred ca ar fi bine sa o reluăm si sa incercăm sa nu ne blocam cu gandul ca o să vina campania prezidentiala”


Intră acum și în grupul de

nicolae paunDeputatul minorităţii rome, Nicolae Păun, iniţiator al Legii amnistierii, care a participat, joi, la Suceava, la inaugurarea noului sediu al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Suceava, consideră că a fost o mare greşeală că a fost modificată forma iniţială a acestei legi prin care s-a schimbat nivelul pedepselor până la care intră în vigoare aceste prevederi ale legii. „Opinia mea este că a fost o mare greşeală faptul că s-a intervenit pe fondul acestei legi în sensul în care s-a mărit nivelul de amnistie şi de graţiere. Trebuia să rămână acolo aşa cum l-am propus eu şi atunci cred că eram într-o altă fază”, a spus deputatul.

Păun a mai arătat că acum legea nu a fost trimisă în plen tocmai ca să nu primească vot de respingere deşi Comisia juridică a dat raport de adoptare. „Eu cred că ar fi bine să o reluăm şi să încercăm să nu ne blocăm cu gândul că o să vină campania prezidenţială. Nu domnule, şi acolo sunt oameni, familiile lor suferă. Care e problema? Dacă e să ieşi preşedintele României, ieşi şi că o dai şi dacă nu o dai. Dacă e să nu ieşi, nu ieşi. E simplu”, a spus deputatul minorităţii rome.

El susţine că a fost o mare greşeală că legea nu a fost încă adoptată şi că va milita în continuare pentru ca această lege să primească un vot favorabil. „Să revină la forma iniţială legea, să existe un nou raport favorabil cu forma iniţială a legii, să intre acum la plen cu raport favorabil de la Comisia juridică şi să primim un vot favorabil în plen. Dacă preşedintele Băsescu nu o va promulga e un alt aspect, dar eu cred că o va promulga”, a conchis Nicolae Păun.

Legea amnistierii a fost scoasă anul trecut de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, iar apoi a fost retrimisă Comisiei juridice care a dat un aviz favorabil de adoptare. Proiectul legii nu a mai fost introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, iar conducerea Camerei Deputaţilor, a respins, la începutul lunii mai, solicitarea liderului grupului liberal, George Scutaru, care a cerut introducerea legii pe ordina de zi pentru respingere.


Intră acum și în grupul de