Suceava, singurul judet din regiunea de NE unde nu s-au clarificat lucrurile in ce priveste fuziunea PNL-PDL

Singurul judeţ din regiunea nord-est unde nu s-au clarificat lucrurile în ce priveşte fuziunea PNL-PDL este Suceava, a declarat, vineri, vicepreşedintele PDL Ioan Bălan, deputat de Suceava. „Aici lucrurile au o oarecare inerţie”, a spus Bălan care a menţionat că a înţeles că în Delegaţia Permanentă a PNL Suceava urmează să fie pusă în discuţie fuziunea PNL-PDL şi speră să se întâlnească chiar sâmbătă cu conducerea PNL Suceava.

Potrivit parlamentarului democrat-liberal, responsabil pentru regiunea nord-est din partea PDL privind fuziunea PNL-PDL, în ţară proiectul de partid care include PNL şi PDL îşi urmează cursul într-o manieră „foarte bună” şi aproape 30 de organizaţii judeţene s-au pus de acord sau urmează să o facă vineri şi sâmbătă. „Lucrul cel mai important pentru această construcţie e de a convinge electoratul PNL şi PDL că această formulă le poate oferi garanţia că România va avea parte în perioada următoare de dezvoltare reală, pe principii solide, că se vor crea condiţii corecte pentru crearea de noi locuri de muncă, în special în sectorul privat”, a spus Bălan.

ioan balan

El a şi-a exprimat convingerea că agenţii economici din România trebuie sprijiniţi şi nu sufocaţi de taxe şi impozite directe sau indirecte, iar acest lucru îl poate realiza doar o formaţiune solidă de dreapta care susţine mediul de afaceri. „Crearea de locuri de muncă va duce la dezvoltare, iar dezvoltare pe baze reale şi nu pe hârtie şi la televizor, va duce la o creştere a nivelului de trai pe care cetăţeanul să o simtă”, a spus Bălan.

 El a subliniat că cei care astăzi sunt promotorii noii construcţii PNL-PDL au obligaţia să sprijine acest proiect important pentru România şi în acelaşi timp să aibă şi puterea să se ridice deasupra proiectelor mici, personale sau de grup, care pot afecta interesul pe termen lung al tuturor. „Până la 1 iulie, avem şansa să demonstrăm, cei din conducerea partidelor, că suntem pentru această construcţie după care, modul cum am ales să ne implicăm ne poate situa în proiect, sau în afara proiectului”, a încheiat Bălan.