Baisanu: Schimbarea viceprimarilor PSD va trebui gandita nuantat pentru ca noua formatiune sa nu piarda pozitii deja castigate


Intră acum și în grupul de

72 de primari, din care 59 ai PDL şi 13 ai PNL, şi 62 de viceprimari, din care 24 PNL şi 38 PDL, va avea în judeţul Suceava, noul partid care va rezulta din fuziunea dintre PNL şi PDL, a declarat, luni, liderul liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu. „În prezent, avem un echilibru în administraţia judeţeană care, dacă majoritatea PNL-PDL va funcţiona, reprezintă două treimi din administraţia locală şi din Consiliul Judeţean”, a spus preşedintele PNL Suceava.

alexandru baisanu

Potrivit acestuia, dacă majoritatea PNL-PDL va funcţiona, înlocuirea punctuală a unor viceprimari PSD doar pentru a promova „un cetăţean x sau y” ar putea genera reacţia PSD şi astfel, fie PNL, fie PDL, ar putea pierde funcţii similare în alte localităţi. „Dacă schimbăm un viceprimar PSD unde avem majoritate, atunci cu siguranţă şi PSD va muta şi va schimba viceprimari din cele două partide acolo unde are majoritate”, a spus Băişanu.

El a subliniat că majorităţile PNL-PDL există deja în peste 70 la sută din localităţile judeţului, dar că schimbarea viceprimarilor PSD va trebui gândită nuanţat pentru ca noua formaţiune să nu piardă poziţii deja câştigate. „Altfel, am ieşi slăbiţi din această acţiune politică”, a explicat liderul liberal sucevean.

Băişanu a transmis liderului PDL Suceava, Gheorghe Flutur, că în ceea ce priveşte majorităţile şi înlocuirea unor viceprimari PSD, ar trebui să vadă PDL şi PNL ca un partid deja fuzionat. „Îl invit pe preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, să vadă întregul şi nu doar PDL sau PNL, mai ales că a şi fost preşedinte al PNL Suceava până în 2006. De acum vom vorbi de un singur partid de dreapta care are un singur interes, de a fi mai puternic şi să câştige în judeţ toate alegerile”, a declarat preşedintele PNL Suceava.

Liderii PNL şi PDL Suceava împreună cu echipele de negocieri urmează să se întâlnească în perioada următoare pentru a discuta despre modificarea majorităţilor în consiliile locale şi în Consiliul Judeţean Suceava, dar şi despre procesul de fuziune la nivel local.

 PNL a decis în congresul care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii fuziunea cu PDL.


Intră acum și în grupul de