Dontu: Alocatiile pentru copii trebuie sa creasca. Vezi cum se poate


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat că valoarea actuală a alocaţiei pentru copii este mică şi că ar trebui să crească. El a spus că a demarat o procedură parlamentară în acest sens şi că se aşteaptă ca de anul viitor alocaţia pentru copii să fie majorată.

Ovidiu Dontu

Senatorul PSD a explicat în Ora de politică de la Intermedia TV că pentru majorarea alocaţiei se aşteaptă un punct de vedere al Guvernului care să precizeze cuantumul pe care îl poate susţine pentru realizarea unei astfel de majorări.

În Parlament au fost iniţiate mai multe proiecte prin care majorarea alocaţiei pentru copii să crească, unul fiind al senatorului de Suceava Vasilica Miron şi care viza creşterea alocaţiei la 200 de lei de la 42 în prezent.

Ovidiu Donţu consideră că pe lângă creşterea alocaţiei copiilor mai este nevoie de adoptarea de alte măsuri pentru reducerea abandonului şcolar.

El a arătat că în zona Fălticeni directorii de şcoli au deja evaluări exacte privind riscul de abandon şcolar şi a adăugat că este îngrijorător procentul de 17 la sută de risc de abandon şcolar în rândul liceenilor.


Intră acum și în grupul de