Parlamentarii se aduna la Manastirea Putna pentru „Mic dejun cu rugaciune”.Vezi cine organizeaza


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, face demersuri în vederea organizării de către Camera Deputaţilor a unui “Mic dejun cu rugăciune”, la Mănăstirea Putna. Manifestarea, cu tema “Statul și biserica: misiune comună pentru pace și reconciliere”, ar urma să aibă loc în perioada 24-27 septembrie 2014.

Parlamentarul sucevean a declarat pe blogul său că a făcut această propunere, în calitate de membru al Comitetului Director al Alianţei Civilizaţiilor ONU în România, în cadrul celui de al treilea Plan național cadru al României pentru Alianța Civilizațiilor (2014-2016), care va fi lansat în cursul acestei luni, la București.

ardeleanu juramant 1

Ardeleanu a mai precizat că a propus totodată şi lansarea colecției de carte “Intelectuali români de expresie franceză”, sub semnul Aliantei Civilizațiilor, precum  şi organizarea, tot sub semnul Aliantei Civilizațiilor, a celei de a 15-a ediții a Colocviului (itinerant – Suceava-Chișinău-Cernăuți) Internațional de Științe ale Limbajului “Eugeniu Coșeriu” (CISL), la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, în octombrie 2015.

Alianța Civilizațiilor (ACONU) este o inițiativa lansată în cadrul ONU, la 14 iulie 2005, în scopul mobilizării acțiunii, la nivel global, pentru facilitarea dialogului și promovarea înțelegerii și reconcilierii între culturi și religii, inclusiv prin susținerea de proiecte în domeniile privind educația, tineretul, migrația și mass-media.

România se numără printre primele state europene care au aderat la Grupul de Prieteni ai ACONU, în martie 2007, asumându-și directivele și temele majore ale acestei inițiative.

Activitățile derulate sub auspiciile Alianței Civilizațiilor sunt coordonate de un coordonator național din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și un Comitet Director(CD), care include reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar și ai societății civile, precum și personalități academice și culturale.


Intră acum și în grupul de