Vicepresedinte PSD Suceava: Colegii mei sa nu uite ca am castigat cu un mesaj anti-Lungu si anti-PDL


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a solicitat colegilor săi din Consiliul Local Suceava să nu uite că alegerile locale din 2012 au fost câştigate de USL în municipiul Suceava cu un mesaj împotriva primarului Ion Lungu şi împotriva PDL şi şi-a exprimat încrederea că aceştia vor fi mai incisivi în perioada următoare pentru a face din Suceava un oraş aşa cum şi-l doresc sucevenii.

 

Cuşnir arată într-un comunicat de presă că s-a inaugurat primul skatepark din Suceava arătând că este bine, este util pentru generaţia tânăra care doreşte să practice un sport extrem.

„Discutabilă rămâne amplasarea acestuia, amplasare care blochează pentru totdeauna, posibilitatea de extindere a patinoarului. Patinoarul este una dintre puţinele posibilităţi de petrecere a timpului liber pe timp de iarnă, şi din păcate, în Suceava, patinoarul arată mai rău decât acum 35 de ani, când am învăţat să patinez. Şi patinoarul, ca şi skateparkul, ca şi pistele de biciclete, ca şi multe altele, fac parte dintr-un lung şir de promisiuni de peste 10 ani ale Primarului Ion Lungu. Promisiuni neonorate, sau neonorate la timp, sau onorate de mântuială”, arată liderul social-democrat.

Potrivit acestuia pista de biciclete reprezintă o promisiune onorată de mântuială pentru că este aproape impracticabilă, neutilizabilă.

„Scopul unei piste de biciclete ar trebui să fie crearea, pentru cetăţeni, a facilităţii de a se deplasa cu bicicleta. La Suceava, pista de biciclete, plină cu stâlpi, în loc să fie ceva util pentru cetăţean este „o nouă bifă”, un nou proiect bifat al primarului, dar un proiect care nu ajută, nu face din Suceava un oraş mai frumos. Dimpotrivă”, susţine Cuşnir.

El adaugă că în calitate de cetăţean al Sucevei, este intrigat de ameninţările repetate ale primarului Ion Lungu, ameninţări cu amenzi pentru cei ce vor conţinuă să meargă cu bicicletele pe esplanada Casei de Cultură a Sucevei.

„Domnul Ion Lungu ar trebui să înţeleagă că amenzile se pot da la încălcări ale legii, conform prevederilor legale, într-un cadru legal şi nu când, cum şi cui vrea cineva, fie el şi primar al Sucevei. Esplanada este a Cetăţenilor, esplanada este a Sucevenilor, nu este a Primarului. Dacă totuşi doreşte să amendeze pe cineva, ar trebui să înceapă, măcar simbolic, cu Domnia Sa pentru că şi acest mini proiect, skatepark-ul a fost onorat cu întârziere: 01.06.2014, 01.07.2014, 15.07.2014, 30.07.2014. Skateparkul este o promisiune onorată cu întârziere. Acest lung şir de termene de finalizare au fost declarate într-un interminabil şir de conferinţe de presă pe tema skatepark-ului de către însuşi Primarul Ion Lungu. Oricum îl vor amenda, cel puţin moral, cetăţenii Sucevei”, mai arată Cuşnir.

Cusnir bicicleta

Vicepreşedintele PSD Suceava consideră că promisiunea de a fi un primar al cetăţenilor este o promisiune neonorată de actualul primar.„Dacă l-ar fi interesat părerea cetăţenilor, înainte de a face pistele de biciclete, i-ar fi întrebat pe cetăţeni pe unde doresc să fie pistele de biciclete. Poate cetăţenii ar fi dorit piste de biciclete pentru copiii lor, spre şcoli nu prin centru. Poate cetăţenii ar fi vrut piste de biciclete spre Cetatea de Scaun, nu prin centru. De fapt de aici pleacă toată abordarea greşită a Primarului Ion Lungu. Nu a înţeles faptul că, Domnia Sa şi Primăria, trebuie să facă ceea ce vor cetăţenii, nu cetăţenii trebuie să se supună năstruşnicelor idei şi proiecte.

Poate că dacă l-ar fi interesat părerea Sucevenilor, toate instituţiile publice, toate şcolile, primăria etc, aveau suporturi pentru parcat bicicletele”, explică Dan Ioan Cuşnir.

 

El crede că poate că dacă l-ar fi interesat părerea sucevenilor, Ion Lungu ar fi făcut posibil ca cei ce vor să ajungă cu bicicleta la skatepark să o poată face în condiţii de siguranţă pentru că acum, să mergi pe stradă Universităţii cu bicicleta este periculos, aproape imposibil.

„Interesează acest lucru pe cineva? Cred că aceasta este esenţa administraţiei publice. Să se plece de la o nevoie a cetăţeanului, şi să fie rezolvată aşa cum îşi doreşte cetăţeanul, nu cum îşi doreşte Primarul sau un serviciu din Primărie”, a spus consilierul judeţean.

El susţine că aleşii locali vor putea spune că sunt în slujba cetăţeanului când vor reuşi să facă ceea ce îşi doresc cetăţenii, aşa cum îşi doresc cetăţenii.

„Mă aştept de la toţi Consilierii Locali dar mai ales de la colegii mei, Consilierii Locali ai PSD Suceava, să fie mai incisivi, mai hotărâţi în a face din Suceava un oraş mai civilizat, mai frumos, aşa cum şi-l doresc cetăţenii, aşa cum şi-l doresc Sucevenii, nu aşa cum doreşte Ion Lungu. Să nu uite că au câştigat alegerile, împreună cu colegii lor Consilieri Locali ai PNL, cu un mesaj anti PDL şi anti Ion Lungu”, mai arată vicepreşedintele PSD Suceava.

Dan Ioan Cuşnir a propus, recent, ca Suceava să preia din experienţa din administraţie a regiunii germane Schwaben, cu care este înfrăţită şi să înfiinţeze un centru specializat care să consulte populaţia înainte de luarea oricărei decizii în administraţie.


Intră acum și în grupul de