OFPSD Suceava continua demersurile pentru combaterea violentei, dupa ce a intrat in vigoare Conventia de la Istanbul


Intră acum și în grupul de

Organizaţia Femeilor Social Democrate Suceava a salutat, luni, intrarea în vigoare a Convenţiei privind combaterea violenţei împotriva femeilor, cunoscută şi drept Convenţia de la Istanbul.

„Vineri, 01.08.2014, a intrat în vigoare acest document care reprezintă un pas important spre abolirea oricărei forme de violenţă domestică şi suntem mândre că România a semnat Convenţia de la Istanbul” a declarat preşedintele OFSD Suceava, Oana Pintilei.

oana pintilei 1

Prin semnarea şi ratificarea Convenţiei de la Istanbul, statele membre se obligă să schimbe legile, să introducă politici publice şi să aloce resursele necesare pentru a crea o zonă de toleranţă zero faţă de violenţa de orice fel împotriva femeilor: fizică, psihică, emoţională, dar şi sub forma discriminării pe piaţa muncii.

Ea reaminteşte că în data de 27 iunie, la Strasbourg, au participat reprezentanţi ai executivului naţional, în cadrul oficial asigurat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la semnarea de către România a Convenţiei de la Istanbul, calificând momentul drept un „reper istoric” pentru ţara noastră.

Organizaţia Femeilor Social Democrate Suceava va pregăti o acţiune concretă de continuare a colaborării pentru identificarea modificărilor legislative care sunt necesare în combaterea violenţei de orice tip, având la bază Convenţia intrată în vigoare astăzi, odată ce este ratificată de legislativul de la Bucureşti.

„Odată cu semnarea Convenţiei de la Istanbul, Parlamentul României, prin colegii şi colegele noastre, trebuie să ratifice în regim de urgenţă acest document. Trebuie să arătăm că voinţa nu are gen.” a apreciat Pintilei.

 


Intră acum și în grupul de