Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare


Intră acum și în grupul de

Omul de afaceri Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservartor, a fost condamnat la 10 ani cu executare de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare. decizia fiind defintivă.

Dan Voiculescu a fost judecat pentru cumpararea  Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) cu 104.000 euro, preţul fiind, potrivit procurorilor DNA mult mai mic decat cel real, prejudiciul fiind de 60 de milioane de euro

În acelaşi dosar, prof. Gheorghe Mencinicopschifost director general si membru al A.G.A. la I.C.A. S.A. Bucuresti a fost condamnat la 8 ani cu executare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş,  fost director general executiv GRIVCO S.A. Bucuresti a fost condamnat la 7 ani cu executare.

Tribunalul Bucureşti a mai decis confiscarea imobilului pe care Dan Voiculescu îl deţine în strada Gârlei unde este sediul Antena 3,  un teren de 3.000 de metri pătraţi din Bucureşti, confiscarea contravalorii acţiunilor donate de Dan Voiculescu şi sumele obţinute din chiria pe care a plătit-o Romtelecom de peste 3 milioane de euro, dar şi confiscarea specială a 3 milioane de dolari din conturile lui Voiculescu, identificarea tuturor bunurilor ce aparţin familiei şi s-a mai pus sechestru pe două terenuri.

 


Intră acum și în grupul de