Metoda „accidentul” face noi victime. O femeie a platit unui fals avocat suma de 26.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Cu toate că au fost mediatizate cazurile în care unele persoane au fost înșelate prin metoda „accidentul”, încă mai sunt persoane care cad pradă neatenției.

masina accident

O femeie de 62 de ani din Fălticeni a rămas fară suma de 26.000 de lei după ce a fost sunată de o persoană care s-a recomandat avocat și care i-a comunicat că fiul ei a avut un accident în Suceava. Victima și-a dat seama abia după o zi că totul a fost o înșelăciune și a alertat Poliția.

Miercuri dimineață, femeia a fost apelată pe telefonul fix de falsul avocat, acesta spunându-i că are nevoie de 26.000 de lei pentru despăgubirea victimei din accidentul în care a fost implicat fiul ei și pentru plata unui stâlp de electricitate distrus.

Falsul avocat i-a precizat femeii că urmează să vină o persoană în municipiul Fălticeni, căreia va trebui să îi dea suma cerută.

Astfel, după ce a ridicat din bancă banii, victima s-a întâlnit cu persoana trimisă de avocat pe o stradă din Fălticeni și i-a înmânat suma de 26.000 lei. A doua zi seara, femeia a aflat faptul că fiul său nu a fost implicat în nici un accident rutier.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate prin această metodă şi să nu dea curs cererilor de a vira bani în anumite conturi bancare, sau de a înmâna bani unor persoane necunoscute.


Intră acum și în grupul de