Klaus Iohannis, candidatul PNL-PDL la Presedintia Romaniei. Catalin Predoiu, candidatul pentru functia de prim-ministru


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, candidatul Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL, la Preşedinţia României, a anunţat copreşedintele alianţei, Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai anunţat că a fost desemnat şi candidatul ACL pentru funcţia de prim ministru, acesta fiind prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu.

Decizia desemnării lui Klaus Iohannis drept prezidenţiabilul PNL – PDL a fost luată astăzi în şedinţa conducerii ACL, alianţa în care cele două partide vor participa la alegerile prezidenţiale. După aproximativ două săptămâni în care şansele lui Klaus Iohannis şi ale lui Cătălin Predoiu de a câştiga cea mai înaltă funcţie în stat au fost măsurate de două institute de sondare a opiniei publice, rezultatele au evidenţiat că preşedintele PNL este mai bine clasat şi că are şanse să-l învingă pe Victor Ponta în competiţia prezidenţială.

klaus_iohannis___sibiu_11655700

”Multumesc pentru desemnare, îi mulţumesc lui Cătălin Predoiu pentru eleganţa cu care s-a bătut, suntem ce mai puternică echipă politică din România. Cu această forţă nu avem voie să nu câştigăm alegerile prezidenţiale. Este pentru prima dată după 25 de ani când un partid desemnează un cetăţean român, dar aparţinând unei minorităţi, în pofida unei propaganda necinstite şi perverse pusă în practică de adversari. Arată maturizarea societăţii româneşti. Eu vin de la Sibiu din administraţia locală, unii spun că nu sunt parte a jocului politic de la Bucureşti, nici nu doresc să fiu. Vin pentru a schimba regulile jocului politic de până acum, la 25 de ani după revoluţie putem reda încrederea că politica poate să producă efecte pentru oameni şi nu este doar o maşinărie de măcinat vorbe goale şi de satisfăcut interese de grup”, a declarat Klaus Iohannis.

 La rândul său, Cătălin Predoiu a susţinut că va contribui la victoria ACL la alegerile prezidenţiale

„Este o zi istorica… Asa cum am mai spus nu conteaza calitatea functiei din care o faci ci calitatea cu care o faci… Sunt hotărât să contribui la victoria noastra cu aceasta echipa pe care o vedeti. Felicitari domnului Iohannis. Succes!“, a declarat Predoiu.


Intră acum și în grupul de