A mai ramas o saptamana pana la inceperea sesiunii de toamna a Bacalaureatului. Vezi cati elevi suceveni vor sustine probele de examen


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Judeţean (IŞJ) Suceava a definitivat listele cu candidații înscriși pentru cea de-a doua sesiune a examenului de BAC din acest an.

Un număr de 1.999 de absolvenți vor trece din nou prin emoțiile examenului de maturitate, programat în perioada 18 august – 4 septembrie.

elevi examen

345 de elevi suceveni vor susține în zilele de 18 și 19 august prima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în timp ce pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă o singură persoană s-a înscris.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele de 19 şi 20 august, fiind înscrise 355 de absolvenţi. Proba de testare a competenţelor digitale va avea loc pe 21 şi 22 august și va fi susținută de un număr de 340 de elevi.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română va avea loc pe 25 august și va aduce în sălile de examen un număr de 1.246 de absolvenți suceveni.

Pe 26 august, va avea loc proba la limba şi literatura maternă, în județul Suceava fiind un singur candidat, la limba ucraineană.

Proba scrisă obligatorie a profilului va avea loc pe data de 27 august, în Suceava fiind înscrişi un număr de 1180 de candidați, dintre care 993 vor susține examenul la matematică și 187 la istorie.

La proba profilului și a specializării la alegere, 1157 de absolvenți suceveni vor da examen pe 29 august. Cei mai mulți s-au înscris la biologie, 684 de candidați, fiind urmați de cei la geografie unde sunt 337 de absolvenți înscriși. Alți 57 de candidați s-au înscris la fizică, 24 la logică, 15 la chimie, câte 14 la economie și informatică, 7 la sociologie, 4 la filosofie și un singur candidat la psihologie.

Afişarea rezultatelor pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ISJ Suceava, pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie, Comisia Judeţeană de Bacalaureat  din ISJ Suceava a propus şase centre de examen, respectiv la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Colegiul Tehnic “Petru Muşat` Suceava, precum şi două centre zonale de evaluare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.


Intră acum și în grupul de