Balan: Victor Ponta nu are nici o afinitate pentru Bucovina. Putea veni la santierele deschise la fel ca Basescu la podul de la Dornesti


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, că premierul Victor Ponta umple de promisiuni sucevenii de fiecare dată când vine în zonă, dar că promisiunile sunt „poveşti” pe care le uită până la Drăguşeni.

Deputatul democrat-liberal crede că dacă ar fi avut vreo afinitate pentru Bucovina, pentru zona în care spune că a copilărit în vacanţele de vară, premierul ar fi avut mai multă grijă ca măcar investiţiile guvernamentale din judeţul Suceava să fie executate în termen.

„Degeaba a copilărit premierul Victor Ponta în Suceava daca lucrul acesta nu i-a creat nicio afinitate pentru această zonă, fapt dovedit prin lipsa preocupării directe.

balan 2-2013

Dacă avea o umbră de recunoştinţă pentru această zonă Victor Ponta putea veni la şantierele de la şoseaua de centură, aeroport, pârtia de la Câmpulung Moldovenesc sau DN 18 măcar la fel de des cum a făcut-o preşedintele Traian Băsescu cu reconstrucţia podului de la Dorneşti”, a spus Bălan.

El a mai arătat că de fiecare dată când vine la Suceava, Victor Ponta umple sucevenii de fericirea promisiunilor: şoseaua de centură, aeroport, DN 18.

„Poveşti scrise, povestite, dar tot ce e poveste rămâne poveste. Din păcate, promisiunea lucrurilor bune de făcut la Suceava cu ajutorul Guvernului Victor Ponta ţine până la poarta de ieşire din judeţ de la Drăguşeni”, a explicat Ioan Bălan.

 El a mai arătat că e nevoie de o minimă implicare a Guvernului pentru ca şoseaua de centură să fie finalizată, dar că această implicare nu s-a făcut şi că s-a ajuns ca premierul să se vaite că orice soluţie, fie rezilierea contractului, fie continuarea lucrărilor cu actuala firmă, este rea.

„Neputinţa Guvernului nu poate fi ascunsă în ograda unei firme, fie ea şi „Colaps” SA. De prea multe ori am vorbit de şoseaua de centură, noi cei din opoziţie cât şi cei de la putere. Am sperat că măcar din raţiuni electorale şoseaua de centură să fie terminată. Din păcate nici asta nu mai contează acum”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul sucevean a mai arătat că lipsa de implicare a Guvernului a făcut ca Suceava să fie izolată în domeniul transporturilor şi să fie blocată economic.

„Am avut termen pentru finalizarea modernizării aeroportului această toamnă. Din păcate, din cauza lipsei implicării Guvernului şi a nepăsării Guvernului pentru implementarea unui proiect european avem Suceava blocată economic, avem o Suceavă izolată”, a spus Ioan Bălan.

El a mai arătat că se mai întâmplă la Suceava câte un eveniment, dar care nu pune cu adevărat Suceava pe harta turistică a României în condiţiile în care se doreşte ca Bucovina să fie alternativa la Valea Prahovei.

„Poate că merită felicitată firma ce a lucrat la drumul Suceava-Botoşani care până la urmă arată ca un drum pe care îţi doreşti să circuli. Nu e suficient. Vorbim despre Suceava ca pol turistic, ca alternativă la Valea Prahovei, dar pentru asta avem nevoie de aeroport, avem nevoie de drumuri care să ne ducă în siguranţă spre principalele zone de atracţie turistică”, a spus Bălan.

El a mai declarat că este mâhnit că deşi cei din PDL, atunci când au putut, s-au zbătut pentru ca Suceava, ca Bucovina, să conteze, acum, cei de la PSD nu au nici un sprijin de la guvernarea actuală.

„Mă uit cu admiraţie la ceea ce a reuşit suceveanul Cristian Adomniţei la Iaşi, la pista nouă a aeroportului care s-a inaugurat şi îl felicit pentru asta şi pe ieşeni că au parte de un aeroport funcţional”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de