Vasile Ilie critica ”basmul cu Aeroportul Salcea” spus mereu de conducerea CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Democrat-liberalii din Consiliul Județean Suceava i-au cerut președintelui CJ, Cătălin Nechifor, să renunțe la ideea de a mai finanța show-ul aviatic de la finele acestei săptămâni și să se focuseze pe finalizarea pistei Aeroportului Salcea.

Liderului grupului de consilieri PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie, a spus in plenul ședinței ordinare a deliberativului sucevean că situația cu lucrările la aeroport este critică  în condițiile în care la un an de la demararea proiectului s-a reușit ”performanța” ca plățile efectuate să fie undeva de până la 10 %, iar lucrările efective în jur de 20 %.

vasile ilie 2

 

“Am vrut să mă interesez care e stadiul fizic, dar și al decontărilor de la Aeroportul Salcea-Suceava, la un an de la începerea lucrărilor. Decontările sunt de 8,4 % si lucrările sunt la nivelul de 20,6 %. Dacă se merge în ritmul ăsta, mai e nevoie de patru ani pentru terminarea fizică a aeroportului și de 12 ani ca sa se platească”, a explicat Vasile Ilie.

El a solicitat președintelui CJ înființarea unei comisii care în regim de urgență să analizeze ce se petrece cu acest proiect extrem de important pentru judetul Suceava și să găsească și soluții.

Șeful executivului județean, Cătălin Nechifor a recunoscut într-o conferință de presă susținută imediat după terminarea ședinței deliberativului că lucrările au stagnat însă susține că acest lucru se datorează in special vremii extrem de nefavorabile din această vară.

”Am discutat și cu prefectul județului și în acest an am avut undeva la 30 de coduri galbene de ploi”, a explicat președintele CJ.

În opinia sa, lucrările vor putea continua însă ritmul acestora e dat numai de vreme. ”Au fost zile când scoteau apa cu excavatorul din santier”, a mai spus Nechifor.

El a dat și o veste bună anunțând că în afară de TAROM mai există discuții cu alte 3 companii aeriene care și-au exprimat disponibilitatea de a opera curse aeriene de la Salcea, imediat ce pista este operatională.


Intră acum și în grupul de