Tariceanu a lansat procesul de demitere din functie a lui Traian Basescu


Intră acum și în grupul de

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a inițiat procesul de suspendare şi de demitere al președintelui Traian Băsescu. Astfel, preşedintele Senatului a transmis parlamentarilor o cerere de suspendare, în care enumeră motivele pentru care Traian Băsescu ar trebui suspendat, iar apoi, prin referendum, demis din funcţie.

 

El arată că președintele s-a implicat concret în acţiuni politice de notorietate publică care l-au transformat în liderul de facto al Fundației Mișcarea Populară, fundație cu activitate eminamente politică, și al Partidului Mișcarea Populară.

Tăriceanu îl acuză pe Băsescu de intervenție directă și instituțională la Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker,  în problema comisarului român din cadrul Comisiei Europene.

Totodată, președintele României este acuzat că a promovat raporturi instituționale în forme necivilizate cu participanții la viața publică.

 parlamentul romaniei

Tăriceanu vrea ca senatorii şi deputaţii să voteze suspendarea Președintelui României și convocarea Referendumului popular, prin care românii să aibă posibilitatea de a se pronunța în mod direct, prin vot, dacă sunt de acord sau nu cu demiterea Președintelui României.

Potrivit calendarului prezentat de liderul PLR, votul parlamentarilor ar urma să fie dat în data de 23 septembrie, iar referendumul de demitere să fie organizat în 2 noiembrie, odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Urmează ca celelalte forţe politice din parlament să se pronunţe asupra acestei iniţiative.

Până în prezent, UDMR, partid aflat în coaliţia guvernamentală, a anunţat că nu susţine demersul. La fel şi PNL, PDL şi PMP.


Intră acum și în grupul de