Elena Udrea nu exclude ca viitorul premier al Romaniei sa fie o femeie

„Nu va fi Traian Băsescu prim ministru în mandatul meu de preşedinte”, a declarat, preşedintele PMP, Elena Udrea, luni seara, în Cetatea de Scaun a Sucevei, răspunzând unei întrebări legate de nominalizarea lui Traian Băsescu pentru funcţia de prim-ministru dacă ea va câştiga alegerile prezidenţiale.

Liderul PMP şi-a argumentat răspunsul, arătând că „în primul rând, Traian Băsescu a spus clar că nu va rămâne în zona administraţiei, deci nu-şi doreşte să fie prim ministru”. „În al doilea rând, pentru că eu cred că România intră într-o etapă nouă, în care trebuie să formăm un guvern cu oameni din viitoare majoritate parlamentară. Eu sunt convinsă că în viitoarea majoritate parlamentară sunt oameni care pot ocupa funcţia. În opinia mea şi în opinia multora, Traian Băsescu ar putea să fie un prim ministru foarte bun pentru că are o experienţă de 10 ani în  administraţie, dar cred că viitoarea majoritate va putea să dea un prim ministru bun”, a declarat Elena Udrea.

 Ea a explicat că viitoarea majoritate parlamentară va fi formată din toţi oamenii de bună credinţă din Parlament.

Udrea,MIlici

„Cei care vor vrea să vină lângă un preşedinte puternic, cu un proiect de ţară care să însemne o Românie frumoasă, în care oamenii să zâmbească pe stradă, aşa cum zâmbesc cetăţenii europeni din celelalte ţări unde viaţa este mai uşoară decât la noi, cu oameni cărora să nu le mai fie teamă de ziua de mâine, de spitalele, de şcolile din România, să nu le mai fie teamă că nu mai au locuri de muncă sau că nu-şi pot finanţa afacerile. O Românie în care oamenii să se gândească cu optimism la viitor, să fie pozitivi şi plini de speranţă”, a spus Udrea.

 Preşedintele PMP a mai declarat că Traian Băsescu nu este interesat de funcţia de premier şi pentru că va avea „foarte multe lucruri de făcut”.

 „Este un personaj extrem de relevant şi important în plan extern, cu siguranţă va putea să rămână în zona aceasta de consiliere, pe politică externă, pe politică militară”, a explicat Udrea.

 Ea nu a exclus ca viitorul premier al României să fie o femeie, apreciind că ţara are nevoie de o schimbare de drum, nu de direcţie.

 „Direcţia este cea bună, drumul trebuie schimbat. Şi cea mai mare schimbare pe care România o poate avea este să aibă preşedinte o femeie. Nu aveţi dumneavoastră în Moldova sloganul <Încearcă şi cu o femeie>?”, a conchis Elena Udrea.