ALERTA: Masuri de urgenta la Suceava privind boala limbii albastre


Intră acum și în grupul de

Centrul local de combatere a bolilor Suceava se va întruni, de urgenţă, marţi după amiaza, pentru a lua decizia de închidere a tuturor târgurilor de animale de pe teritoriul judeţului Suceava.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, având în vedere evoluţia bolii limbii albastre „Bluetongue” pe teritoriul Romaniei şi restricţiile asupra mişcării animalelor, marţi, de la ora 15.00, în sala Bucovina din Palatul Administrativ a fost convocată în regim de urgenţă şedinta Centrului Local de Combatere a Bolilor Suceava.

Şedinţa a fost convocată pentru a stabili în cadrul planului de măsuri închiderea tuturor târgurilor de animale de pe teritoriul judeţului Suceava până la data de 5 octombrie 2014.

Boala limbii albastre afecteaza in principal oile, vacile si caprele. Imediat ce contacteaza virusul, acestea nu se mai pot misca si nici sa manance. Slabesc mult si, pentru a nu se raspandi virusul, trebuie imediat sacrificate. Maladia limbii albastre nu prezinta nici un pericol pentru sanatatea oamenilor. Carnea si produsele lactate de la animalele bolnave pot fi consumate fara restrictii.


Intră acum și în grupul de