Primarul din Falticeni: ACL blocheaza proiectele orasului, iar viceprimarul chiuleste de la sedintele Consiliului Local


Intră acum și în grupul de

Primarul PSD al municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, consideră că Alianţa Creştin – Liberală (ACL) blochează cu rea voinţă proiecte importante pentru comunitate. Asta după ce o parte din consilierii ACL au părăsit şedinţa extraordinară a deliberativului local în care trebuiau aprobate trei proiecte de hotărâre: unul pentru alocarea sumei de 150.000 lei pentru executarea parţială a unei sentinţe civile pronunţată de către Judecătoria Fălticeni în 2009, rămasă definitivă şi pentru care s-a început executarea silită de către un executor judecătoresc, unul privind repartizarea unor sume de bani pentru plata unor drepturi salariale către cadrele didactice, drepturi câştigate în instanţă, plata concediilor de odihnă la Serviciul salubritate, realizarea alimentării cu apă pe strada Petru Rareş, reabilitarea trotuarelor din zona noii judecătorii, în condiţiile în care în luna octombrie va fi dată în folosinţă căldirea Judecătoriei.

 

Consilierii care nu au fost prezenţi la şedinţă s-au opus alocării sumei de 300.000 lei pe care aparatul de specialitate al primarului a identificat-o din economii şi o mică parte din fondul de rezervă şi care urma să fie alocată pentru reparaţiile străzilor unde s-au efectuat lucrări de introducere a reţelelor de apă şi canalizare, astfel încât să fie turnat covor asfaltic pe toate străzile afectate, constructorul având obligaţia să aducă la starea iniţială doar terenul pe care a efectuat lucrări, precum şi alocarea a 27.000 de lei pentru dotarea celor trei grădiniţe cu program prelungit cu maşini de spălat vase profesionale şi roboţi de bucătărie performanţi, arată primarul într-un comunicat precizând că ultimul proiect de hotărâre prevedea construirea unui loc de joacă pentru copiii de la Şcoala Gimnazială “Al. Ioan Cuza”.

 

Dintre consilierii ACL (PNL +PDL), la şedinţă au participat doar Gheorghe Arteni (PDL) şi Constantin Bulboacă (PNL), restul consilierilor Alianţei Creştin – Liberale blocând proiectele de dezvoltare a municipiului Fălticeni, susţine Coman care a remarcat că printre absenţi s-a numărat şi viceprimarul Gheorghe Aldea.

 

„Nu este nici o chestiune politică, este vorba de a acorda nişte sume pentru ca nişte oameni să-şi primească salariile, îngrijitoarele de la grădinţe să se ocupe de copii şi nu de spălat vasele şi în Fălticeni să se circule pe străzile afectate de proiectul de introducere a apei potabile şi canalizării în condiţii civilizate. Copiii de la Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” trebuie să aibă un loc de joacă şi nu putem rămâne la noua judecătorie cu trotuarele sparte după ce constructorul termină investiţia şi se retrage.  Nu cred că un loc de joacă trebuie să facă parte din disputa politică, indiferent de doctrină, indiferent de orientare. Alte proiecte de hotărâre se pot judeca în fel şi chip, dar pentru cele propuse ne pare rău că nu avem cvorumul necesar în şedinţă de Consiliu Local”, arată Coman.

 coman2

El arată că va încerca să facă toate demersurile necesare pentru a avea toate cele 13 voturi pentru a nu bloca proiectele oraşului.

„Îmi pare rău să o spun, chiar domnul viceprimar al municipiului, care are şi atribuţii din acest punct de vedere, putea să fie prezent şi să voteze cum doreşte. Din păcate, o spun cu toată responsabilitatea, este un moment în care eu ca primar, îmi pun foarte serios problema, pentru prima dată oficial şi public, funcţia domnului viceprimar este în pericol. Un viceprimar trebuie să facă tot ceea ce trebuie pentru municipiu şi pentru cetăţeni. Suntem o echipă cu bune şi rele, cu diferenţe doctrinare, dar mi se pare de neacceptat ca viceprimarul municipiului să chiulească de la o şedinţă de consiliu. Cred că şi cetăţenii vor fi de acord cu demersurile pe care le vom întreprinde pentru înlocuirea dumnealui”, a conchis Coman.


Intră acum și în grupul de