Primarii Ursaciuc, Popoiu si Paval, consilierii locali Mocanu si Vornicu si consilierul judetean Cristina Teodorovici la intalnirea cu Tariceanu la Gura Humorului FOTO

Aproximativ 80 de persoane din judeţele Suceava şi Botoşani au participat, miercuri seara, la Gura Humorului, la o întâlnire cu preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, care a venit însoţit de foştii ministri liberali Daniel Chiţoiu şi Cristian David.

Gazda întâlnirii a fost primarul liberal din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care a prezentat salutul său preşedintelui Senatului, amintind că ultima dată acesta a fost în Gura Humorului în vizită cu baroneasa Nicholson.

Şedinţa a fost deschisă de deputatul Constantin Galan care a trecut recent de la PNL la PLR şi care a spus că este vicepreşedinte pentru judeţele Moldovei al PLR.

În sală s-au mai aflat între alţii fostul subprefect liberal sucevean, Constantin Harasim, consilierul judeţean PNL Cristina Teodorovici, inspector şcolar general adjunct, consilierul local liberal Vasile Mocanu, director al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, consilierul local Corneliu Vornicu, primarul din Siret, Adrian Popoiu, primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, însoţit de cei patru consilieri locali PNL din comună, dar şi fostul preşedinte al PNL Suceava din 2008, Philip Rozopol.

În prima parte a întâlnirii, Tăriceanu a vorbit despre cum se adoptau copiii acum peste 20 de ani, dar şi-a adus aminte că Ursaciuc i-a oferit la ultima întrevedere o sticlă cu afinată şi a spus că îşi mai doreşte una, deşi a recunoscut că nu a băut-o nici pe cea care a primit-o.

Ulterior, Tăriceanu a avut o discuţie cu uşile închise cu liberalii care sunt atraşi de proiectul său.

Liderul PLR a întârziat mai mult de o oră la această întâlnire, iar liberalii care vor să părăsească PNL în favoarea PLR au avut discuţii între ei privind pasul pe care îl fac, nu toţi fiind convinşi că fac cea mai bună alegere, dar se încurajau unii pe alţii, recunoscând cu jumătate de gură că se alătură în acest fel de PSD.

Unii dintre aceştia se consolau că mai bine merg spre Tăriceanu decât să stea în PNL care acum, la Suceava, a fost preluat din nou de Gheorghe Flutur care este în continuare la fel de combativ şi care a ameninţat că cei care nu se aliniază noilor comandamente îşi pot pierde funcţiile, dar şi că acesta este în continuare doritor de laude din partea membrilor de partid.

Cei care au participat la această şedinţă, mai puţin Harasim şi Teodorovici, au fost în ultimele luni contestatari ai conducerii actuale a PNL Suceava în special a lui Alexandru Băişanu. Harasim şi-a pierdut funcţia de subprefect după ce PNL a ieşit de la guvernare, iar Teodorovici nu vrea să piardă funcţia de inspector şcolar general adjunct.

Din grupul contestatarilor a lipsit însă primarul liberal din Fundu Moldovei, Toader Zdrob, care este un reper pentru liberalii suceveni.