Tiberiu Maerean (PSD ) este noul viceprimar al municipiului Radauti


Intră acum și în grupul de

 tiberiu maerean

Consilierul local PSD Tiberiu Maerean este noul viceprimar al municipiului Rădăuţi, după ce Consiliul Local a decis, joi, înlocuirea viceprimarului Dumitru Ciobotariu, ales din partea PPDD.

Pentru această funcţie şi-au înscris candidatura consilierul local PSD Tiberiu Maerean, care a primit zece voturi, alte şapte voturi au fost primite de consilierul local PNL Dan Mironiuc, iar fostul viceprimar a obţinut doar un vot.

Schimbarea viceprimarului municipiului Rădăuţi intervine pe fondul arestării preventive a primarului Aurel Olărean care este acuzat de DNA de şantaj şi abuz în serviciu, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se pronunţe joi, definitiv, privind cercetarea primarului în stare de arest preventiv.

 În condiţiile în care ICCJ va menţine decizia CA Bucureşti de cercetare a edilului din Rădăuţi în stare de arest preventiv, prefectul de Suceava va trebui să-l suspende din funcţie, iar atribuţiile acestuia să fie preluate de viceprimar.

Noul viceprimar este cunoscut ca un constant critic al lui Olărean, el făcând numeroase plângeri administrative şi penale faţă de modul în care primarul din Rădăuţi a condus municipiul.

 De menţionat este că Prefectura Suceava a înaintat în instanţă o acţiune de dizolvare a Consiliului Local Rădăuţi care nu s-a întrunit două luni consecutiv în şedinţă deşi a fost convocat conform prevederilor legale.

Primul termen al procesului privind dizolvarea CL Rădăuţi urmează să se desfăşoare în 9 octombrie la Tribunalul Suceava.

Primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean (PDL), acuzat că a şantajat un consilier local, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie luată vineri seară de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.


Intră acum și în grupul de