Prefectul Florin Sinescu a solicitat ministrului Sanatatii sa il destituie pe seful Ambulantei Suceava


Intră acum și în grupul de

daniel martiniuc

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a solicitat ministrului Sănătăţii, Nicolae Banicioiu, destituirea managerului general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, Daniel Martiniuc, la o zi după scandalul cu ambulanţa care a lipsit de la meciul de handbal CSU-Dinamo Bucureşti.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat, într-un comunicat de presă, că această decizie vine în urma neasigurării unei ambulanţe tip A1+A2 pentru jocul de handbal al echipei Clubul Sportiv Universitar Suceava din cadrul Ligii Naţionale de Handbal Masculin, deşi exista un contract încheiat în acest sens precum şi solicitare scrisă din data de 8 septembrie pentru meciul ce urma să se desfăşoare în data de 17 septembrie.

“Grave deficienţe de organizare şi un management defectuos al serviciului de ambulanţă m-au făcut să solicit demiterea domnului Martiniuc. Este impardonabil atunci când exista şi contract semnat şi solicitare scrisă să nu respecţi obligaţiile ce iţi revin”,  a declarat prefectul Florin Sinescu în documentul citat.

Echipa de handbal masculin CSU Suceava a pierdut, miercuri, pe teren propriu, meciul cu Dinamo Bucureşti, cu scorul de 0-10, pentru că nu a avut ambulanţă la sală, decizia urmând a fi ratificată de forurile FRH.

Cele două echipe s-au prezentat la mijlocul terenului la ora 18.00, ora oficială de joc, iar oficialii partidei au aşteptat perioada regulamentară de timp, de 10 minute, dar după ce au constatat că ambulanţa nu a sosit nici în aceste condiţii au fluierat finalul, cu scorul de 0-10.

Înfrângerea urmează să fie oficializată şi de Comisia de Competiţii la următoarea reunire.

Meciul conta pentru etapa a IV-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, care programează restul partidelor miercuri şi joi.

CSU Suceava, care ocupa locul 12 înaintea acestui meci, va pierde şi un punct în plus în clasament.

Antrenorul echipei sucevene, Sorin Raţă, a declarat că există un contract din luna ianuarie cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă care este valabil până în luna decembrie.

„În contract scrie foarte clar care sunt obligaţiile părţilor. Nu înţeleg de ce nu am avut maşina aici”, a spus Raţă.

De menţionat este că ambulanţa a sosit la sala unde trebuia să se desfăşoare partida la trei minute după ce oficialii au fluierat finalul meciului.

 


Intră acum și în grupul de