Balan: Sucevenii trebuie sa stie ca primarul Ion Lungu este acum alaturi de PSD si face toate demersurile pentru a crea o majoritate cu social-democrati

„Cred că primarul Ion Lungu are obligaţia să spună cetăţenilor motivul pentru care i-a revenit apetitul pentru politică şi PSD în condiţiile în care îşi declarase independenţa de politică şi că doreşte să facă doar administraţie”, este de părere preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, potrivit căruia, primarul Ion Lungu este cel mai activ politic în aceste zile, făcând presiuni foarte mari asupra consilierilor locali PDL ca aceştia să treacă la PSD, după ce se vor declara, în prealabil, independenţi.

Liderul democrat-liberal a ţinut să sublinieze că un primar nu poate face administraţie fără sprijin politic şi că Ion Lungu a fost susţinut de consilierii locali PDL din 2012 până în prezent. „M-am săturat de politica făcută de politicieni mărunţi şi care încearcă să ne ia mereu de proşti. Ce administraţie să facă un primar fără sprijin politic? Ion Lungu a avut sprijinul politic al PDL în Consiliul local până acum, iar de acum vrea o majoritate creată alături de PSD şi nu una firească, în jurul primarului ales din partea PDL”, a spus Bălan.

ioan balan 3

El a mai declarat că sucevenii trebuie să ştie că primarul Ion Lungu este acum alături de PSD şi face toate demersurile pentru a crea o majoritate cu social-democraţii. „Primarul Ion Lungu avea o majoritate creată natural, în jurul dreptei şi a camarazilor alături de care a câştigat alegerile din 2012. Din interese personale, a preferat să renunţe la votul masiv de dreapta dat de suceveni şi s-a făcut preş la uşa PSD”, a conchis Ioan Bălan.

Ion Lungu, care a renunţat la toate funcţiile politice din PDL imediat după ce a fost reales primar în 2012 şi a anunţat că se va ocupa doar de administraţie, şi nu de politică, nu a exclus, în urmă cu două săptămâni, să folosească prevederile OUG 55/2014 pentru a-şi înregistra oficial independenţa politică.

 “Nu este exclus. Rămâne de văzut dacă am să-mi declar independenţa în mod oficial. Să vedem cum se derulează lucrurile cu legea aceasta, unde e contestată, cum e contestată”, a spus Ion Lungu.

 El a susținut că se pliază la orice majoritate în Consiliul Local pentru că este interesat să fie făcute cât mai multe lucruri în oraş. “Sunt condamnat să fac parte din echipa majorităţii. Nu poţi face o strategie fără primar, dar nu neglijăm nici minoritatea”, a spus primarul.

loading...