Sunt primari care nu au ratat nici un partid de când au fost alesi. Ion Lungu este acum apropiat de PSD. Vezi cine spune asta


Intră acum și în grupul de

Sunt primari care nu au ratat aproape nici un partid de când au fost aleşi, iar Ordonanţa Dragnea nu face decât să le acopere legal migraţia politică, a apreciat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV jurnalistul sucevean Dana Humoreanu.

Comentând mişcările aleşilor locali suceveni de la un partid la altul, Humoreanu a arătat că Ordonanta 55/2014, ce permite timp de 45 de zile aleşilor locali să migreze de la un partid la altul, supranumită Ordonanţa Dragnea, este un act normativ prin care se acoperă acest fel de migrări care oricum se petrec.

humoreanu 1-001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ordonanţa Dragnea nu e diferită de ceea ce se întâmpla când o parte din primari mergeau la partidul la putere. Sunt câţiva(primari, n.r.) care nu au ratat nici un partid”, a spus jurnalistul sucevean.

Ea a explicat că aceşti primari „cu un simţ civic foarte dezvoltat” sunt „mişcaţi” când partidul lor e în opoziţie cu acces limitat la resurse.

Dana Humoreanu consideră că ar fi necesară o descentralizare completă a administraţiei astfel încât resursele financiare pentru autorităţile locale să fie obţinute pe baze clare, fără implicarea politicului.

Ea a subliniat că sunt totuşi primari care au fost aleşi începând 1996 şi nu şi-au părăsit partidul.

În ceea ce priveşte declaraţia de independenţă anunţată de primarul Sucevei, Ion Lungu, jurnalistul consideră că acesta este acum mai apropiat de PSD, dar că este greu de spus dacă PSD îl va propune candidat pentru un nou mandat în condiţiile în care sunt social-democraţi cu vechime în partid care aşteaptă nominalizarea.

Ea a arătat că primarul Ion Lungu exprimă cu aceeaşi convingere anumite puncte de vedere indiferent de care parte a baricadei politice s-ar afla, mai ales că în principal a fost alături de partidul care s-a aflat la guvernare: în mandatul 2004-2008 era liberal când Călin Popescu Tăriceanu era prim ministru, a plecat la PDL alături de Gheorghe Flutur când PDL a preluat guvernarea, iar după ce a fost ales în 2012 primar pentru al treilea mandat şi-a dat jos „haina politică” îmbrăcând-o pe cea administrativă, în condiţiile în care PSD a preluat guvernarea.

Dana Humoreanu  nu crede în independenţa anunţată a lui Ion Lungu şi consideră că acesta e acum apropiat de PSD, reamintind că la vizitele lui Victor Ponta în judeţ a fost prezent alături de delegaţia PSD şi chiar l-a întâmpinat pe premierul PSD la Baisa, în judeţul Botoşani, când acesta a venit la deschiderea modernizării drumului Suceava-Botoşani.


Intră acum și în grupul de