Nechifor: USL exista la Suceava pentru ca multi liberali nu au uitat momentul 2012


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă comună PSD-PC-UNPR, că la Suceava se poate spune că USL încă există pentru că mulţi dintre liberali nu au uitat acţiunile începute din 2012.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus în cadrul conferinţei de presă prin care s-a marcat începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie, că la Suceava alianţa dintre PSD, PC şi UNPR funcţionează foarte bine de din 2012 şi a reamintit că mulţi liberali sunt alături de această echipă la fel ca în 2012 când s-a constituit USL.

„USL există şi acum pentru că foarte mulţi dintre colegii liberali nu au uitat momentul 2012”, a spus Cătălin Nechifor care a adăugat că zestrea de militanţi şi simpatizanţi a PSD s-a mărit şi prin aportul PC şi UNPR.

El a mai declarat că prin prisma ultimelor alegeri, scorul electoral al ACL la Suceava nu se apropie de cel al alianţei PSD-PC-UNPR.

„De doi ani ne facem treaba şi sper ca sucevenii să meargă cu noi până la capăt”, a spus liderul PSD Suceava.

El a subliniat că PSD vine cu un candidat care a dovedit competenţe profesionale, dar şi că stăpâneşte şi politica externă, ceea ce are nevoie un preşedinte de ţară.

„Va trebui să răspundem la întrebarea ce ne dorim pentru următorii cinci ani şi am convingerea că deja am pornit curajos şi consistent pe un drum de creştere şi asumarea unui poziţii privilegiate în spaţiul internaţional”, a spus Nechifor.

La rândul său, preşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a declarat că UNPR este foarte hotărât să câştige aceste alegeri şi să nu-i văduvească pe sibieni de primarul Klaus Iohannis.

„Susţinem pe Iohannis să rămână primar al Sibiului pentru că a performat acolo şi e nevoie de el alături de sibieni”, a spus Vartic.

Ea a mai declarat că judeţul Suceava a devenit acum judeţ de stânga, prin demisiile unor primari şi consilieri locali, iar în 16 noiembrie, Victor Ponta va fi preşedintele României.

Prezent la conferinţa de presă organizată la sediul PC Suceava de deputatul Cezar Cioată, vicepreşedintele PC, Codrin Scutaru, a declarat că România trebuie să devină o ţară liniştită pentru că destul a fost afectată de o criză pe care românii nu au dorit-o şi care putea fi evitată.

El a spus că alianţa dintre PC, PSD şi UNPR funcţionează şi a subliniat că la aceeaşi masă a conferinţei de presă sunt oameni din aceeaşi generaţie care îşi doresc un preşedinte din această generaţie.

„Ne dorim un preşedinte care să nu fi fost la vârsta majoratului la momentul Revoluţiei Române, un preşedinte care să fi privit, la fel ca noi atunci, cu încredere despre viitorul acestei ţări. Momentul gâlcevilor politice s-a terminat”, a spus Scutaru.

scutaru nechifor cioata vartic

Liderul PC, care este sociolog, a afirmat că din punctul său de vedere, la Suceava, scorul electoral al lui Victor Ponta ar putea să fie dublu decât cel al lui Klaus Iohannis, iar în turul al doilea, crede că se va ajunge la ţinta de 59 la sută, care este un rezultat posibil

„În turul doi Victor Ponta va putea câştiga alegerile la nivel naţional cu 59 la sută”, a spus Scutaru.

El a menţionat că Victor Ponta are un program prezidenţial credibil în care vorbeşte de combaterea sărăciei şi aducerea locurilor de muncă în economie.

„Simţim dorinţa multor oameni de a susţine generaţia tânără în funcţii de conducere. Vrem să existe un ciclu democratic în care să putem demonstra ceva”, a spus Scutaru.

afis electoral panou iohannis ponta (3)


Intră acum și în grupul de