Flutur: Imi exprim bucuria ca am reusit sa punem judetul pe harta tarii, acolo unde-i era locul


Intră acum și în grupul de

flutur

Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, sustine o conferinta de presa la sediul PDL, al Organizatiei Judetene. Panoul din spatele pupitrului central cu PDL a fost inlocuit cu insemnele PNL.

Flutur:

„O fac in calitate de senator si copresedinte al PNL la nivel judetean. Multumesc sucevenilor, tuturor celor de acasa si din diaspora care au mers la vot. O prezenta buna si in crestere la Suceava si trebuie remarcat interesul pentru alegeri. Multumesc si in calitate de secretar general la varf pentru modul cum s-au derulat lucrurile la Suceava si cum s-au implicat membrii.

Imi exprim bucuria ca am reusit sa punem judetul pe harta tarii, acolo unde-i era locul. Uitati-va ce frumos arata judetul alaturi de Ardeal si Iasi care au votat dreapta. Judetul Suceava e o copie la scara mica a Romaniei. Veti observa ca seamana ce s-a intamplat la nivel national. Multumesc echipei noului PNL pentru cum s-a implicat in aceste alegeri, cu consecinte foarte bune pentru judet. A fost aproape o dublare a numarului de voturi.

4 din 5 municipii au votat Iohannis si 7 din 10 colegii au castigat alegerile pentru Iohannis. 60 de localitati din 114 au fost castigate de dreapta si socotesc ca aceasta revenire la normalitate a electoratului arata un semnal. A fost o revolutie a tinerilor prin vot si la vot. O mobilizare uriasa a celor din diaspora . A castigat masiv urbanul mare, probabil ca a fost informatie mai multa aici. Suceava, noul PNL, a reusit performanta de a fi pe primul loc in Moldova.

Suntem invidiosi pe Ardeal, dar in sens pozitiv. A recastigat masiv zona de munte si sunt primarii cu rezultate de exceptie, Manastirearea Humorului, care e la comparatie pentru PSD cu Draguseni. Vreau insa sa le multumesc in egala masura tuturor. Populatia a taxat tradarea si tradatorii.

Nu cred ca au un confort primarii care au plecat de la noi. In egala masura au fost taxati si traficantii de primari. La ce i-a ajutat sa ia primari pe bani publici de la PNL?

Asteptarile de la Guvernul Ponta au fost mari, iar populatiia a taxat aroganta si abuzurile armatelor intregi de sefi de institutii publice. Trebuie sa concurezi in alegeri cu egalitate de sanse si nu de pe scaunul de premier. A fost o mare greseala de strategie ca Ponta sa candideze ca premier, sa apara ca Mos Craciun.

Votul asta trebuie sa fie rampa de lansare pentru castiarea alegerilor din 2016. Am o mare bucurie in suflet ca instinctul nostru politic din primavara a fost corect. Au fost destule framantari interne si multumim bazelor partidelor care au reusit sa inteleaga. Avem ca obiectiv consolidarea interna.

Trebuie sa deschidem mai mult si mai curajos partidul tinerilor. Se poate face politica intr-un partid normal si democratic in care poti sa iti pui parerea. Impreuna cu alti colegi de ai mei am in vedere sa discut cu cei din conducerea la varf despre un pachet de masuri. Sustinem votul prin corespondenta. Trebuie sa nu te ia prin surprindere era internetului. Suntem constienti ca trebuie sa incurajam si sa formam o generatie tanara care candva sa ne ia locul.

Trebuie pentru cei de acasa si  cei de afara sa ne apucam mai mult si sa declaram luna august luna romanilor de pretutindeni. Ei vin atunci in concedii si sunt peste 3 milioane de romani si institutiile statului trebuie sa isi faca timp sa le ascultam problemele. Nu trebuie sa se intample asta odata la 4 ani.

Socotesc ca pachetul de masuri pentru diaspora trebuie adoptat si sa ii incurajam sa se organizeze ca diaspora din alte tari pe colegii consulare ca sa isi faca auzite pasurile.

Ne uitam la ecuatia din Parlament. Deocamdata, au fost alegeri prezidentiale. Ca oameni normali, chemam Guvenul sa guverneze pentru ca si-au luat concedii dupa campanie. Guvernarea e intreprindere cu foc continuu chiar daca esti suparat. Nu se poate asa ceva, noi ca opozitie ii tragem de maneca si ii vom corecta de cate ori trebuie. Avem nevoie de Legea bugetului. Cand pierzi alegerile, trebuie sa gandesti cat de sanatos ai consolidat structurile. Eu vad ca zilnic fac implozie.

Am fost tolerant cu primarii. Prea tolerant. Pentru cei care au plecat de la noi nu mai exista cale de intoarcere. Si eu am luat lectii de la viata si pentru PNL nu este decat un drum cu sens unic. In cea mai mare parte electoratul i-a facut de ras pe primarii care au tradat. Nu se poate doar sa profiti de guvernare si sa trimiti bezele pentru 2016. PNL e un partid pentru oameni seriosi. Noi am fost lasati la greu. Daca independenta inseamna mutra ta pe bannere cu adversarul le spun NIET.

Nu dorim sa intram in jocuri politice de 2 bani. Dorim Suceava sa aiba caldura si nu PSD Suceava. Noi vrem stabilitate, cei care au plecat, ca sunt intre vagoane, pe tampoane, nu e treaba noastra. A fost un purgatoriu pentru a vedea cine rezista la greu.

Cu cei care aveau acea febra a plecarii spre PSD, am avut cateva intalniri in care i-am prevenit. Si le-am spus ca pot avea mandatul scurtat. Eu cred si sper ca va veni si a doua lectie de viata pentru cei care au tradat si si-au ingrasat adversarii politici.

Vizita lui Ponta la Partesti nu l-a ajutat deloc. La Cajvana, acolo pentru antologie, cineva spunea ca era o masina care ducea oamenii la vot pentru PSD si astepta la poarta un batran. Nora i-a spus ca daca pleaca il spune la feciorul plecat in strainatate. Sa nu uitam ca Suceava are peste 100.000 de oameni care sunt plecati. Una din 3 familii are pe cineva plecat in afara. Ar trebui sa ne gandim la teme serioase si pentru diaspora.

In aceasta iarna, vom vedea adevarata valoare a PSD care a tot facut promisiuni electorale.

Daca cineva crede ca vrem sa preluam guvernarea pentru a pune prefecti, se inseala. Noi vrem sa intram pe usa din fata, asta inseamna alegeri. Cine ne spune noua ca supravietuieste in guvernarea PSD si ca e de la PNL se inseala. Voi fi extrem de transant. Nu cu functii politice, ca nu tine. Pot ramane cat or vrea in functia lor. Sa nu imi spuna mie ca e la noi, dar doar dupa amiaza.”


Intră acum și în grupul de