30 de profesori din Republica Moldova viziteaza Bucovina, la invitatia deputatului Sanda-Maria Ardeleanu


Intră acum și în grupul de

La invitaţia deputatului PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, 30 de profesori ai Liceului „Ștefan cel Mare” din Chișinău, se vor afla în perioada 22-23 noiembrie, într-o vizită în Bucovina, în cadrul proiectului “Adoptă un liceu din Basarabia”, demarat pe 1 septembrie 2014.

Parlamentarul sucevean a arătat pe blogul său că oaspeții din Chișinău vor vizita câteva din mănăstirile si bisericile – reper pentru istoria Moldovei, printre care Putna, Voroneț, Sucevița, Bogdana și Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

În pelerinajul lor cultural și istoric, oaspeții  vor poposi și la Centrul de ceramică neagră de la Marginea.

ardeleanu

Ardeleanu a precizat că sâmbătă, 22 noiembrie, profesorii moldoveni se vor întâlni cu conducerea Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, în vederea concretizării unui parteneriat de colaborare între cele două instituții de învățământ preuniversitar.

Din programul zilei, face parte și o întâlnire cu membrii Asociației Studenților Basarabeni la Universitatea „Ștefan cel Mare”.

“Această vizită a profesorilor din Republica Moldova vine ca o urmare firească a dialogului pe care l-am inițiat pe 13 septembrie 2014, atunci când am efectuat o vizită la Liceul „Ștefan cel Mare” din Chișinău și când, simbolic, am „adoptat” această unitate de învățământ, cu scopul realizării unei noi punți de colaborare între cele două spații românești”, a explicat deputatul PDL de Suceava.

Ardeleanu a mai arătat că în septembrie 2012, când a semnat, la invitația  Platformei Unioniste Acțiunea 2012, “Pactul pentru Basarabia”, şi-a dorit lansarea unui șir de acțiuni concrete menite să asigure un dialog direct și permanent între românii de pe cele două maluri ale Prutului. “Astfel, am “adoptat” o elevă de 16 ani din Chișinău, Motruc Adriana, înlesnindu-i participarea la  Școala de cultură și afirmare românească, desfășurată în perioada 7-15 iunie 2014”, a amintit parlamentarul sucevean, pe blogul personal.


Intră acum și în grupul de