PNL Suceava isi retrage viceprimarii si directorii de descentralizate din functii


Intră acum și în grupul de

„Viceprimarul este o consecinţă a majorităţii constituite în consiliul local. Acolo unde nu avem majoritate se poate considera că este blat cu puterea”, a declarat, vineri, copreşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, arătând că nici nu s-au încheiat bine alegerile prezidenţiale că cei din Alianţa Socialistă rămaşi sub presiunea campaniei electorale şi-ar dori, împreună cu reprezentantul lor de vază, Ion Lungu, să facă unele schimbări în Consiliul Local şi a viceprimarilor.

ioan balan 2

Balan a spus că în urma discuţiilor cu liderul partidului, Vasile Blaga, în cursul săptămânii viitoare, se va face o analiză privind viceprimarii PNL Suceava, dacă aceştia sunt sprijiniţi de o majoritate în Consiliul local, iar dacă nu, se va intra în normalitate.

Potrivit copreşedintelui Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, viceprimarilor care sunt în funcţie deşi în consiliul local nu au sprijinul majorităţii, li se va pune în vedere ca într-un termen ce va fi stabilit, să se retragă din funcţie. „Cei care nu se vor conforma vor rămâne fără sprijin politic”, a spus Bălan.

El a precizat că în cazul şefilor de instituţii descentralizate care îşi arogă calitatea de membru PNL li se va pune în vedere să aleagă între funcţia publică şi cea de membru de partid. „Nu poţi să faci politica guvernului până la ora 16, şi după ora 16 să critici Guvernul la partid”, a explicat Bălan.

Totodată, copreşedintelui Organizaţiei Municipale Suceava a PNL a ţinut să sublinieze că România lucrului bine făcut unde Klaus Iohannis este preşedinte,  trebuie să înceapă din sânul partidului care l-a susţinut şi l-a promovat pe acesta în funcţia de preşedinte al ţării.

„Lucrurile aşa trebuie făcute. Am văzut că electoratul i-a taxat pe cei din Alianţa Socialistă tocmai pentru astfel de ambiguităţi şi nu vrem să mai existe asemenea situaţii”, a mai spus Bălan.


Intră acum și în grupul de