Ioan Balan: Pana acum Ion Lungu a cazut in picioare. Acum a cazut in genunchi si in genunchi va ramane


Intră acum și în grupul de

Co-preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că primarul Ion Lungu a făcut o greşeală foarte mare atunci când a ales să plece din echipa care l-a ajutat să fie primar.

„Lungu, dacă a înţeles să facă gestul să plece din echipa care l-a făcut primar, e problema lui. Dacă a înţeles să sprijine pe cei din PSD, e tot alegerea lui. Dar el a făcut lucruri care nu se fac, a făcut presiuni asupra consilierilor PDL să părăsească partidul şi unii au demisionat”, a spus Bălan.

lucian harsovschi si ioan balan (3)

Liderul liberal a apreciat că dacă Ion Lungu a „căzut totdeauna în picioare, acum e în genunchi şi în genunchi rămâne”.

El a mai spus că şi în cazul lui Ion Lungu liberalii vor intenta acţiune în instanţă prin care să se constate încetarea mandatului de primar.

Bălan a spus că în relaţia cu Ion Lungu nu el este cel care a stricat ceva pentru a fi nevoit să repare şi nu a exclus să se mai întâlnească în politică cu Ion Lungu.

„Cu siguranţă nu ne vom întâlni cu Ion Lungu în proiectul alegerilor din 2016”, a spus Bălan.

Ioan Bălan a mai declarat că Ion Lungu spunea că supărarea lui pe PDL a fost atunci când şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar. El a explicat că la acea dată Ion Lungu demisionase din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava, iar el a preluat organizaţia. În aceste condiţii a făcut şi anunţul că va candida la funcţia de primar mai ales că liderul organizaţiei trebuie să-şi asume şi candidatura la funcţia de primar.

În acea vreme, pentru a arăta că nu acesta este motivul pentru care Ion Lungu s-a îndepărtat de PDL i-a propus lui Ion Lungu să participe împreună la o conferinţă de presă în care el, Ioan Bălan, să anunţe că renunţă la funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale şi implicit la candidatură, iar Ion Lungu să anunţe că preia organizaţia municipală urmând să fie candidatul partidului la viitoarele alegeri.

Bălan a spus că Ion Lungu a refuzat această propunere, ceea ce i-a întărit convingerea că Ion Lungu avea alt proiect politic care s-a dovedit a fi pus în practică înaintea alegerilor prezidenţiale când s-a alăturat PSD.

 


Intră acum și în grupul de