Lipsa banilor l-a impins pe un sucevean sa fure cablurile din mai multe blocuri


Intră acum și în grupul de

Un sucevean în vârstă de 25 de ani a fost prins de polițiști după ce a secționat şi a furat cablurile electrice din cupru din două blocuri turn de pe raza municipiului Suceava.

cablu electric

 

Polițiștii suceveni au fost informați pe data de 17 decembrie de către un locatar al unui bloc din Suceava despre faptul că o persoană necunoscută a încercat să sustragă conductorul coloanei electrice. Reclamantul a observat că masca protectoare a conductoarelor electrice de la etajul nouă a fost desprinsă din locaşul special amenajat, iar un conductor electric din cupru a fost secţionat şi atârna în afară.

De asemenea, în timpul cercetărilor, s-a constatat că de la primul etaj şi până la etajul nouă, din coloana de alimentare a tablourilor electrice au fost secţionate toate cablurile electrice de protecţie din cupru de dimensiunea de 35 mm și au fost sustrase opt bucăţi de cablu, dintre care patru cu lungimea de doi metri fiecare şi patru bucăţi de 20 cm fiecare. Bucățile de cablu au fost găsite mai târziu într-un rucsac abandonat.

Ulterior, pe data de 22 decembrie, dintr-un alt bloc din Suceava a fost secționat, între etajele opt și zece, conductorul de cupru, reprezentanții societăţii de electricitate fiind nevoiți să intervină întrucât locatarii au rămas fără tensiune la reţeaua electrică. Cu ocazia intervenției, s-a descoperit faptul că între nivelele opt și zece conductorul nul de protecţie de la tablourile electrice a fost secţionat.

În urma investigațiilor, polițiștii suceveni au dat de urma persoanei bănuite de comiterea faptelor. Astfel, oamenii legii au identificat un tânăr de 25 de ani, din localitate, care le-a declarat că a săvârşit faptele din cauza lipsei banilor.

„Cercetările sunt continuate de Biroul investigaţii criminale Suceava faţă de cel în cauză pentru săvârşirea a două acte materiale de furt calificat”, a trasmis IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de